Απειλές της Τουρκίας μέσω Ντάουνερ για Φυσικό Αέριο

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των `διαφιλονικούμενων` πηγών
φυσικού αερίου και η προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ε/κ και Τ/κ με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δύο πλευρών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ στους Τάϊμς. Χθες πάντως ο κ. Ντάουνερ μετέφερε έμμεση απειλή ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου...
"Με κάθε μέσον θα αποτρέψει τις εξορύξεις στην Κύπρο η Τουρκία"

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον, για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου και τη δημιουργία τερματικού για το φυσικό αέριο μετέδωσε το ΡΙΚ


Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, την εκτίμηση αυτή του μετέφερε ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο.

Σε ερώτηση, αν ο κύριος Ντάουνερ μετέφερε μήνυμα, ο κύριος Μαλάς είπε ότι πρόκειται για εκτίμηση του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, η οποία, σημείωσε, προφανώς προκύπτει μετά από συζητήσεις που είχε και στην Τουρκία.

Ο κύριος Μαλάς είπε ότι απάντησε με καθαρό λόγο, ότι η Κύπρος δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όσον αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, ότι οι απειλές αυτές διαταράσσουν την ειρήνη και ότι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

"Οικονομική ευλογία η επανένωση"

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τάιμς, σήμερα, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ακόμη ότι η επανένωση θα μείωνε τους κινδύνους επενδύσεων στη Κύπρο, θα διευκόλυνε την αγορά ακινήτων και στην αποπληρωμή χρεών.

Θα αποτελούσε μια οικονομική ευλογία για τη Κύπρο σε μια περίοδο που ακριβώς τη χρειάζεται. Υπάρχει φυσικό αέριο αλλά θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν αρχίσει να πωλείται, πρόσθεσε.

Σε δικό της σχόλιο η εφημερίδα αναφέρει ότι οι απ` ευθείας διαπραγματεύσεις διακόπηκαν μερικώς λόγω των εκλογών του Φεβρουαρίου 2013 αλλά θα αρχίσουν επισταμένα μετά από αυτές.

3 σχόλια:

Βασίλης 29 Σεπτεμβρίου 2012 - 4:24:00 π.μ. EEST  

Καλά αμα έχουν συμμετοχή οι Ισραηλινοί στον τερματικό σταθμό θα κανουν τον Κινέζο οι τουρκοί γιατι μονο αυτό θα μπορουν..

ΑΧΕΡΩΝ 30 Σεπτεμβρίου 2012 - 6:16:00 μ.μ. EEST  

Βασὶλη,
Το θὲμα εὶναι μὴπως εὶμαστε παγιδευμὲνοι ανὰμεσα στον καλὸ και τον κακὸ μπὰτσο.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2012 - 12:16:00 π.μ. EEST  

@ ΑΧΕΡΩΝ 30 Σεπτεμβρίου 2012 6:16:00 μ.μ.

Αγαπητέ οι παλινωδίες και το "βλέποντας και κάνοντας" ΟΛΩΝ των Ελληνικών κυβερνήσεων, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, μας έχουν οδηγήσει στο σημερινό χάλι, όπου περιμένουμε για ΟΛΑ τα προβλήματά μας την έξωθεν βοήθεια!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP