Η Φωτογραφία της εβδομάδας

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012


Ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου, Agusta Bell AB-212 ASW της 1ης Μοίρας Ελικοπτέρων της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, κατά την διάρκεια πτητικής επίδειξης σήμερα στο Τατόϊ στην διάρκεια του Airshow Athens Flying Week, ίσως στην πιο συγκινητική στιγμή της επίδειξης.

Ιστορίας μνήμη άρχει λαών. Το ιπτάμενο προσωπικό του ΠΝ συνεχίζει την παράδοση των ηρωϊκών πεσόντων του, από τον Μωραϊτίνη και τον Χάμπα έως τον Καραθανάση τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό. Σε πρώτο πλάνο το πυροβόλο MG3 στηρίζεται στον Ελληνικής κατασκευής έστορα KVG-96 (Karathanasis-Vlahakos-Gialopsos). H Ελληνική Σημαία βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP