Επίσημη επίσκεψη του ΥΕΘΑ στο Ισραήλ

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας του κράτους του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ. Κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο Ισραήλ ο κ.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ.Νετανιάχου στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ καθώς και με τον υπουργό Άμυνας και αναπληρωτή πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδος – Ισραήλ που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την συνάντηση ο κ.Μπάρακ καλωσόρισε "με ιδιαίτερη χαρά" τον Έλληνα ΥΕΘΑ, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομόλογο του και σημείωσε πως :

"Οι συνομιλίες μας κάλυψαν τομείς της δικής μας αρμοδιότητος, θεμάτων δηλαδή Αμύνης καθώς και ευρύτερα θέματα της περιοχής, κοινού ενδιαφέροντος της Ελλάδος και του Ισραήλ και θέματα υδρογονανθράκων. Αποτελεί πλέον γεγονός η προώθηση της Αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Καταρτίζουμε τις επιτροπές των ειδικών και των υπηρεσιακών αρμοδίων για να προχωρήσουμε σε συνεργασία και στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πολύ σύντομα θα γίνει και η διακυβερνητική διάσκεψη, κυβέρνηση προς κυβέρνηση, με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς, όπου βεβαίως θα φανούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας και στο δικό μας τομέα αλλά και σε άλλους τομείς.

Φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ πολύ ικανοποιημένος.»

Ο ΥΕΘΑ επισκέφτθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄ και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

1 σχόλια:

Alexandros 8 Σεπτεμβρίου 2012 - 1:38:00 μ.μ. EEST  

Καλές είναι οι συναντήσεις, αλλά καλό είναι να βλέπουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα, βαρέθηκα να γίνονται και να λέγονται πράγματα μόνο για τις εντυπώσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP