Στο στόχαστρο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Διάρρηξη στο σπίτι του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Μπραχάμι έκαναν άγνωστοι τη στιγμή που ο Παναγιώτης Μπονάτσος βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων του Σώματος και συντόνιζε τις προσπάθειες των ανδρών του στα πύρινα μέτωπα. Τη στιγμή της διάρρηξης δεν υπήρχε κανείς μέσα στο σπίτι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι αφαίρεσαν οι δράστες. Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο, καθώς κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι συστηματικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έχει βρεθεί στο στόχαστρο κακοποιών. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιανουαρίου 2012 άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα στο αυτοκίνητο της συζύγου του αρχηγού που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους στο Μπραχάμι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ παλαιότερα είχαν σημειωθεί δύο ανάλογες επιθέσεις και πάλι με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα της οικογένειας.

Τελευταία φορά που άγνωστοι είχαν στείλει «μήνυμα» με αποδέκτη τον αρχηγό της Πυροσβεστικής ήταν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου όταν ένας πυροσβέστης ανακάλυψε στα σκαλοπάτια του αρχηγείου ένα... περίεργο κουτί από το οποίο εξείχαν καλώδια. Η ανακάλυψη αυτή στάθηκε η αφορμή για να σημάνει συναγερμός και να κληθούν στο σημείο πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι λίγο αργότερα με ελεγχόμενη έκρηξη κατέστρεψαν το κουτί.

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχε, ωστόσο, το κουτί περιείχε ένα τούβλο το οποίο ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, καλώδια αλλά κι ένα ρολόι. Ηταν σαφές ότι κάποιοι με τον τρόπο αυτόν ήθελαν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους στον αντιστράτηγο Ανδρέα Μπονάτσο, ο οποίος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δείχνει επηρεασμένος από τα διαδοχικά περιστατικά που σημειώνονται σε βάρος του.

Πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2012 - 1:04:00 π.μ. EEST  

και εδώ δάκτυλος τούρκων;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP