Βρέθηκαν οι σοροί των χειριστών του τουρκικού RF-4

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012


Η διοίκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι οι σοροί των δύο χειριστών του RF-4 που καταρρίφθηκε από τη Συρία στις 22 Ιουνίου εντοπίστηκαν, και οι προσπάθειες ανάσυρσής τους από το βυθό σε ένα πλοίο επιφανείας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι χειριστές του αεροσκάφους, σμηναγός Gokhan Ertan και ανθυποσμηναγός Hasan Huseyin Aksoy, αγνοούνταν από την ημέρα της κατάρριψης του αεροσκάφους. Οι τουρκικές αρχές δεν διευκρίνισαν πού βρέθηκαν οι σοροί, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη ότι έκαναν χρήση του συστήματος εκτίναξης, και επομένως πιθανολογείται ότι βρέθηκαν μαζί με τα απομεινάρια του αεροσκάφους.

Οι έρευνες για τους πιλότους και το αεροσκάφος συνεχίζονταν εδώ και πολλές ημέρες, και αυτή την εβδομάδα προστέθηκε στις δυνάμεις που ερευνούν το εξειδικευμένο πλοίο ερευνών "NAUTILUS", με στόχο να ανελκυσθούν τα απομεινάρια του αεροσκάφους από βάθος περίπου 1.000 μέτρων (3.300 ποδών).

Ας σημειωθεί επίσης ότι το "NAUTILUS" από χθες είχε απενεργοποιήσει τον πομπό του συστήματος ΑIS, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακριβές στίγμα των ερευνών. Προφανώς το στίγμα δεν συμπίπτει με την τουρκική εκδοχή της ιστορίας...

3 σχόλια:

aviationlive 4 Ιουλίου 2012 - 7:00:00 μ.μ. EEST  

Μια διόρθωση ο βαθμός του Η.Η.Aksoy είναι Ανθυποσμηναγός Tğm (Tegmen) και όχι (ütğm) Yποσμηναγός.

Οδυσσέας 5 Ιουλίου 2012 - 12:21:00 π.μ. EEST  

Ευχαριστώ για τη διόρθωση, στις δυτικές πηγές αναφέρεται ως Lieutenant

proteus2 5 Ιουλίου 2012 - 2:47:00 μ.μ. EEST  

Και προφανώς οι "φίλοι και σύμμαχοι" συνεχίζουν τις πουτανιές:

http://news.yahoo.com/helmets-found-no-pilots-mystery-deepens-plane-crash-182711096.html;_ylt=A2KJ3CQbffVPhi0A4hvQtDMD

Αν θυμάμαι καλά την περίπτωση Καραγώγου το '86

Proteus2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP