Αλλαγή φρουράς στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ και μία μόλις μέρα αργότερα πραγματοποίησε και τις πρώτες (πολύ…εύγλωττες) επισκέψεις του στους δύο τουρκοπράκτορες που παριστάνουν τους (ψευτο)μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής…

Επίσημη ανάληψη λοιπόν στις 10 Ιουλίου των καθηκόντων του από τον νέο πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ (φωτό), σε αντικατάσταση του Μουσταφά Σάρνιτς (που συνεχίζει πλέον την καριέρα του ως πρεσβευτής της Τουρκίας στη Μογγολία). Μία μέρα αργότερα μάλιστα, ο νέος πρόξενος άρχισε τον κύκλο των εθιμοτυπικών επισκέψεών του στην περιοχή – και βέβαια δεν τον άρχισε με τους εκπροσώπους των επισήμων αρχών (π.χ. δήμαρχο, περιφερειάρχη), αλλά με ποιους νομίζετε; Ναι, ασφαλώς με τους δύο ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ, που τον υποδέχτηκαν πανευτυχείς στα «μαγαζιά» τους, όπως βλέπετε και στις δύο επόμενες φωτογραφίες.


Όπως αναφέρει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Κομοτηνής, «ο κύριος Ιλχάν Σενέρ ανέφερε πως δεν πρόκειται για επίσκεψη γνωριμίας, αλλά για εθιμοτυπική, καθώς ξέρει τον μουφτή μας από το 1994, και έχουν μετάσχει μαζί σε πολλές εκδηλώσεις. Επίσης ανέφερε πως καθώς παλιότερα υπηρέτησε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν είναι ξένος στην Δυτική Θράκη», για να προσθέσει ότι από την πλευρά του ο Ιμπραήμ Σερήφ «ευχήθηκε στον κύριο πρόξενο επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα και δήλωσε πως κατά την διάρκεια της θητείας του όλα θα πάνε καλύτερα και θα μετάσχουν μαζί σε πολλές εκδηλώσεις» (σ.σ. είμαστε απολύτως βέβαιοι)!


Ακόμη πιο πανηγυρικό μάλιστα το κλίμα στην ψευτομουφτεία Ξάνθης, που εξέδωσε και δελτίο τύπου με τον προκλητικό τίτλο «Ο νέος πρόξενός μας επισκέφτηκε τη μουφτεία μας», (σ.σ. προσέξτε τις…κτητικές αντωνυμίες) ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως ο Μετέ υποδέχτηκε τον νέο πρόξενο με τη φράση «Καλώς ήλθατε στην Δυτική Θράκη και στην Ξάνθη μας» και του ευχήθηκε επιτυχία στα καθήκοντα του. Ακολούθως «ο κύριος πρόξενός μας τον ευχαρίστησε και του δώρισε πολύτιμα και με μεγάλη σημασία δώρα».

Επειδή πάντως σίγουρα δεν βλάπτει να γνωρίζουμε ποιος είναι ο νέος συντονιστής και προϊστάμενος της σκυλομάζωξης των πρακτόρων και των πεμπτοφαλαγγιτών της Θράκης, είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε εδώ και μερικά βιογραφικά του αξιότιμου κυρίου Ιλχάν Σενέρ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα νεαρό διπλωμάτη, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε το 1997 από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά και μετά από την θητεία του στην Άγκυρα, υπηρέτησε κατά το διάστημα 2001-2003 στην πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια και στο διάστημα 2003-2006 στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Κατά τα έτη 2006-2008 υπηρέτησε πάλι στα κεντρικά και μετά (από το 2008 έως σήμερα) στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αρχικά ως πρώτος γραμματέας και μετά ως ακόλουθος. Είναι επίσης παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Σενέρ έζησε έως τώρα αρκετά χρόνια στη χώρα μας, πράγμα που εξηγεί και την πληροφορία που κατείχαμε ήδη από καιρό ότι (σε αντίθεση με τους προκατόχους του) ομιλεί την ελληνική γλώσσα. Σίγουρα καλό αυτό, γιατί έτσι θα μπορεί να διαβάζει «Αντιφωνητή» και «Προξενείο-Στοπ» δίχως…μεταφραστή! Και επίσης έτσι θα μπορέσει – μεταξύ άλλων – να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα ελληνικά του (όπως και τα…(ελληνο)γαλλικά του)! Όσο για τα καθήκοντα, στα οποία τα φασιστοειδή που υποδύονται τους μουφτήδες του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», εμείς φυσικά δεν θα είμαστε τόσο…τρυφεροί. Του ευχόμαστε συνεπώς παταγώδη αποτυχία σε όλα όσα ήρθε να κάνει, ως συνέχεια στις βρωμοδουλειές του προκατόχου του. Θα ευχόμασταν και οριστικό κλείσιμο της ανεκδιήγητης σφηκοφωλιάς που – κατ’ ευφημισμόν και μόνο – κάποιοι την ονομάζουν και προξενείο, όπως επίσης θα ευχόμασταν βεβαίως και “καλά ξυπνητούρια” στους εκπροσώπους της (λεγόμενης) ελληνικής πολιτείας, αλλά είπαμε: ακόμη και η πιο αχαλίνωτη επιστημονική φαντασία έχει τελικά και αυτή τα όριά της…

proxeneio-stop.org

4 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2012 - 9:08:00 μ.μ. EEST  

Άλλο πράκτωρ και άλλο εισπράκτωρ! Άσχετο, ή μηπως όχι;

Mike Burgos 15 Ιουλίου 2012 - 11:48:00 π.μ. EEST  

καλή αποτυχία !!!!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 - 9:21:00 π.μ. EEST  

"...όπως επίσης θα ευχόμασταν βεβαίως και “καλά ξυπνητούρια” στους εκπροσώπους της (λεγόμενης) ελληνικής πολιτείας, αλλά είπαμε: ακόμη και η πιο αχαλίνωτη επιστημονική φαντασία έχει τελικά και αυτή τα όριά της…"

Είναι ΟΛΟ το "ζουμί" του δημοσιεύματος!!
Αχ Πατρίδα μου γλυκειά!!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 - 11:50:00 π.μ. EEST  

Δυστυχώς θα συνεχίσει το πολύ καλό έργο του προκατόχου του, με τη βοήθεια βέβαια των δικών μας προσκυνημένων... εκτός κι αν... ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!!!

"Γιασεμής"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP