Μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα εγείρουν οι πράκτορες της Άγκυρας

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Toυ proxeneio-stop.org

Άλλη μια εθνική ήττα προδιαγράφεται, καθώς τα όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στη μακρινή Ρόδο, ανάλογες δε προσπάθειες εκτουρκισμού παρατηρούνται και στην Κω - ενώ την ίδια ώρα το επίσημο ελληνικό κράτος (και πάλι) πολύ απλά δεν υπάρχει…

Πριν από μερικές εβδομάδες, σας είχαμε ενημερώσει για την προσπάθεια των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη να δημιουργήσουν «γέφυρα» στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, αποκτώντας επαφή με ομάδες μουσουλμάνων που ζουν στη Ρόδο και επιχειρώντας να εξαπλώσουν και εκεί τα διχαστικά και ανθελληνικά τους κηρύγματα. Για τον σκοπό αυτό η ψευδομουφτεία της Ξάνθης και το φασιστοειδές που παριστάνει τον επικεφαλής της, έχουν οργανώσει εδώ και καιρό «αποστολή» στα Δωδεκάνησα, με βασικό όργανο τον Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη της ψευδομουφτείας, τον οποίο έστειλε ο Αχμέτ Μετέ στη Ρόδο για να…στήσει τη δουλειά. Στην παρακείμενη φωτογραφία μάλιστα, που έχουμε ξαναδημοσιεύσει στο «Προξενείο-Στοπ», βλέπουμε τον Μέτσο (πρώτο από αριστερά) προ ολίγων μηνών στο λιμάνι της Ρόδου, παρέα με δύο άλλους…μουσαφίρηδες από την Ξάνθη, τον…αριστερό (τρομάρα του!) Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Τουρκές Χατζημεμίς, γνωστό προξενικό όργανο και υποψήφιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου με το (τότε) κόμμα της Μητσοτάκαινας.

Την ίδια εποχή μάλιστα ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στην Κω, με τη λειτουργία τουρκο-συλλόγου, που - με πρόεδρο κάποιον Μαζλούμ Παϊζάνογλου – έχει επαφές με Τούρκους δασκάλους και αποδύεται γενικά σε διάφορες προσπάθειες για τον εκτουρκισμό των ντόπιων μουσουλμάνων του νησιού. Πολύ ενδιαφέρουσα (και εξαιρετικά εύγλωττη) και η 2η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, όπου βλέπετε τον Παϊζάνογλου παρέα με τον Μεχμέτ Νταβούτογλου στα γραφεία του εν λόγω συλλόγου, κατά την “ανεπίσημη” επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Κω το 2010!

Παϊζάνογλου- Νταβούτογλου στα γραφεία του τουρκο-συλλόγου Κω το 2010

Ε, να όμως λοιπόν που, όπως φαίνεται, εκτός από την Κω, η δουλειά δείχνει πράγματι να “στήνεται” καλά και στη Ρόδο (προφανώς δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο, ειδικά αν αφ’ ενός αναλογιστούμε τους πακτωλούς «μαύρου» χρήματος που διακινεί η Τουρκία και σκεφτούμε αφ’ ετέρου στην επικράτεια ποιου γελοίου κράτους συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ τα Δωδεκάνησα)! Και όχι μόνο…στήνεται (το βλέπετε άλλωστε και στην 3η φωτογραφία, με την πρόσοψη των νέων γραφείων), αλλά ήρθε ο καιρός και για τα πρώτα ταξιδάκια του νεοσύστατου (ή μάλλον, για την ακρίβεια, ανασυσταθέντος, καθώς τυπικά υπάρχει εδώ και μία περίπου δεκαετία) Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδερφοσύνη», του οποίου ο πρόεδρος Μεχμέτ Ζαμανάκι και μέλη του ΔΣ, συνοδευόμενα και από τον πρακτορο-ιμάμη Μέτσο, ήρθαν στις 8 Ιουλίου (πού νομίζετε;) στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν (με ποιους νομίζετε;) με αρκετά από τα τοπικά φασιστόμουτρα που υποδύονται την ηγεσία της μειονότητας.

Επίσκεψη στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, υποδοχή από τον δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνή και μέλος του Δ.Σ του DEB Κοράι Χασάν.

Και στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» λοιπόν πήγαν (4η φωτό), όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρός της (και μέλος του Δ.Σ. του τουρκοκόμματος DEB, αλλά και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τον προξενικό δημοτικό συνδυασμό) Κοράι Χασάν (αυτός ντε που πρόσφατα έκανε τεμενάδες στον αρχιφασίστα Μπαχτσελί), αλλά βεβαίως και με τα άλλα κομματικά στελέχη του DEB συναντήθηκαν. Ο πρόεδρός του, Moυσταφά Αλή Τσαβούς, τους παρέθεσε γεύμα (5η φωτό), στο οποίο παραβρέθηκαν ακόμη ο Κοράι Χασάν και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ (ναι, αυτός που, όπως σας γράφαμε, προ ολίγων μόλις ημερών μοίραζε βραβεία σ’ εκείνους τους γκριζόλυκους της Γερμανίας για το τουρκο-γιούρο που έγινε στη μνήμη του Αχμέτ Σαδήκ).

Όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB (μετάφραση tourkikanea.gr), «κατά τη συνάντηση, η οποία ήταν σε πολύ θερμό κλίμα, ο Τσαβούς έκανε λόγο για τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται, φιλοξενώντας τους στη Δυτική Θράκη. Ανέφερε πως οι καρδιές των Τούρκων της Θράκης είναι πάντα μαζί τους, αλλά ότι λόγω της απόστασης δεν συναντιόντουσαν πολύ συχνά, εφεξής όμως θα ξεπεράσουν αυτήν την απόσταση και θα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να συναντώνται με τα αδέρφια τους, που μοιράζονται την ίδια μοίρα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τα θέματα σας είναι θέματα μας, εάν μια φωτιά εκεί καίει τις καρδιές, είτε είναι εκεί, είτε είναι εδώ, σε κάθε θέμα πρέπει να έχουμε κοινή αντιμετώπιση» (σ.σ. καταλαβαίνετε δηλαδή τι μας περιμένει). Ανέφερε ακόμη πως θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε ειδικότερα οι νέοι να συναντώνται και να αναμιγνύονται πιο συχνά».

Το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος του DEB Moυσταφά Αλή Τσαβούς στους μουσαφίρηδες απο τα Δωδεκάνησα. Παραβρέθηκαν ο Κοράι Χασάν και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ.

O πρόεδρος πάλι του νεοσύστατου ροδίτικου τουρκοσυλλόγου Μεχμέτ Ζαμανάκι, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του DEB, απάντησε πως «και ο ίδιος επιθυμεί ιδιαίτερα να συμβούν τα προαναφερθεντα και ότι, επειδή στην Ρόδο θεωρούνται μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, στερήθηκαν την εκπαίδευση στα τουρκικά, μια εκπαίδευση που παρεχόταν μέχρι το 1974, μετά όμως καταργήθηκε και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Ανέφερε ακόμη πως οι Τούρκοι μουσουλμάνοι της Ρόδου, ιδιαίτερα η νέα γενιά, έχουν ξεχάσει την γλώσσα τους – και λόγω της εξαίρεσης τους από το μάθημα των θρησκευτικών στα κρατικά σχολεία, το κενό αυτό εργάζεται να το καλύψει ο ιμάμης Ιλτέρ Μέτσο στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά, το μοναδικό ανοιχτό για προσευχή τζαμί της Ρόδου, ενώ πρόσθεσε πως ισχυροποιώντας τον σύλλογο, κάνουν ό, τι μπορούν για την καλύτερη μόρφωση των νέων σε διάφορα επίπεδα. Επισήμανε τέλος πως σε αυτές του τις εργασίες ο Ιλτέρ Μέτσο έχει ανάγκες, πως είναι επείγον οι αδερφοί μας να δώσουν σημασία στην εκμάθηση των τουρκικών και ότι για τη συντήρηση της τουρκικής κουλτούρας, αλλά και για την προσέλκυση γενικότερα του ενδιαφέροντος των νέων, υπάρχει επίσης ανάγκη για έναν δάσκαλο μουσικής».

Αναμφίβολα, πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και πολύ χρήσιμες και οι πληροφορίες που η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB μας δίνει για τη δράση στη Ρόδο αυτού του κοπρίτη τουρκοπράκτορα (και δεξιού χεριού του ψευδομουφτή Μετέ), που ακούει στο όνομα Ιλτέρ Μέτσο. Ενδιαφέρον φυσικά και το ότι τόσο απροκάλυπτα και αδίστακτα τα φανερώνει όλα αυτά η τουρκική πλευρά (Αν και γιατί όχι άραγε; Τι έχουν δηλαδή να φοβηθούν; Την…ελληνική πολιτεία;). Και βεβαίως, το πιο ενδιαφέρον είναι, όπως προφανώς καταλάβατε, ότι δεν μας έφταναν τα δικά μας στη Θράκη, βρήκαμε τώρα κι άλλο θέμα ν’ ασχολούμαστε. Και μάλιστα θέμα εκ του (κυριολεκτικά) μη όντος, μια που τουλάχιστον στη Θράκη υπάρχουν και κάποιοι πολυάριθμοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί κι είναι πολύ παλιά και πολύ οργανωμένη η απόπειρα της Άγκυρας να τους καπελώσει και να τους ελέγξει. Στα Δωδεκάνησα όμως δεν υπήρχε ως τώρα κανένα μειονοτικό ζήτημα και ήταν έως σήμερα πανθομολογούμενο ότι οι λίγοι μουσουλμάνοι που βρίσκονται εκεί, ζουν ανάμεσα στους ντόπιους χριστιανούς και έχουν μαζί τους πολύ καλές σχέσεις. Τώρα λοιπόν εμφανίζονται κάποια όργανα της Τουρκίας, που αφού τα τελευταία 20 χρόνια προχώρησαν σε τρομακτικά ανησυχητικό βαθμό τα συμφέροντα της «Μάνας Πατρίδας» τους στη Θράκη, βρήκαν κάποιους και στα δύο μεγαλύτερα νησιά του ΝΑ. Αιγαίου, την Ρόδο και την Κω (με το…αζημίωτο, εννοείται!), και χρησιμοποιώντας τους ως δούρειο ίππο, προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και εκεί. Προσπαθούν να σπείρουν τα διχαστικά τους κηρύγματα, προσπαθούν να δρομολογήσουν πορεία απομόνωσης και γκετοποίησης και γι’ αυτούς τους – ως επί το πλείστον – φιλήσυχους μουσουλμάνους, ώστε να τους παραδώσουν στην αγκαλιά της Άγκυρας, προσπαθούν να εγείρουν ζήτημα κυριολεκτικώς από το πουθενά. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή απλούστατα το γελοιωδέστερο κράτος του σύμπαντος (στο οποίο έχουμε την τραγική ατυχία να ζούμε) είναι τόσο προκλητικά ανίκανο να διαχειριστεί τα του οίκου του. Είναι τόσο τραγικά ανύπαρκτο, που ούτε καν δείχνει να νοιάζεται, μπροστά στην απόπειρα λίγων πρακτόρων της Τουρκίας να βυθίσουν στο μίσος και την προκατάληψη κάποια από τα μεγαλύτερα νησιά μας. Άλλη μια διαγραφόμενη εθνική ήττα, που αν δεν έρθει επιτέλους κυβέρνηση ελληνικών συμφερόντων κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο, πολύ γρήγορα θα τη βρούμε και αυτήν μπροστά μας…

http://proxeneio-stop.org

11 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 - 3:00:00 μ.μ. EEST  

Αναμένομεν με ανάλογον "ενθουσιασμόν" μιαν δήλωσην τόσον της Ελληνικής κυβερνητικής τρόϊκας, όσον και της αυτού εξοχώτητος του Έλληνος ΥΠΕΞ!
Άραγε έχουν πάρει είδηση τι γίνεται;!!!!
Μάλλον ΟΧΙ!! Ο σαμαράς προσπαθεί να μαζέψει 11,5 δισ., ο μπέννυ ΑΝΗΣΥΧΕΙ με τη μετεξέλιξη του θασοκ! και ο έτερος "καππαδόκης" κουβέλης μειλίχιος και άνετος!!
Γιατί να μη διεκδικήσουν τα μεμέτια και την Αθήνα;;;!!! μήπως και η "πρωτεύουσα" δεν ήταν υπό την τουρκική κυριαρχία;;;!!! τι δηλαδή που απελευθερώθηκε;;; εμείς είμαστε οι δυνατοί, για να τους σώσουμε παλι από το μαρασμό και να τους εντάξουμε στον τουρκικό "παράδεισο"!!!
Ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει!!!

Γιάννης

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 - 3:48:00 μ.μ. EEST  

Η Τουρκία κάνει μακροχρόνια και σε βάθος πολιτική στα Δωδεκάνησα. Το χειμώνα για παράδειγμα επιδοτεί την γραμμή Αλικαρνασσός-Κώς ενώ τα ελληνικά πλοιάρια με το τέλος του καλοκαιριού δένουν. Προ εικοσαετίας περίπου έτυχε να ταξιδέψω το χειμώνα σε αυτή τη γραμμή. Το πλοίο είχε 4-5 επιβάτες μεταξύ των οποίων μια κυρία από την Κώ, από το χωριό Πλατάνι (Κερμεντές) που είχε πάει να επισκευθεί την κόρη της στην Άγκυρα που σπούδαζε με υποτροφία του τουρκικού κράτους.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 - 10:29:00 μ.μ. EEST  

Μάθαν ότι ..... πλάκωσαν και οι Αυστριακοί!!

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.

Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2210990

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 - 9:27:00 π.μ. EEST  

Οι Τούρκοι πάιζουν πολύ καλά το παιχνίδι τους, προς τι η δυσφορία μας?
Νομίζω όμως ότι και εμείς πρέπει να καταλάβουμε τη δική μας δύναμη, που δεν βρίσκεται στο μικρό ελλαδικό κράτος μας.
Είμαστε Έλληνες-Ρωμιοί και είμαστε ηγέτιδα δύναμη της ρωμιοσύνης που εκτείνεται πολύ πέρα από τα στενά όρια του (υπόδουλου-μίζερου) ελλαδικού κράτους, στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την κΑτω Ιταλία παλαιότερα και τη Μ. Ασία και τον Πόντο

Εμείς πότε θα καταλάβουμε και θα αναλάβουμε το ρόλο μας?

Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 - 11:42:00 π.μ. EEST  

@Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

ποια ρωμιοσύνη;;; πάνε αυτά. μας τέλειωσαν το 23.
φτιάξαμε ελλαδισμό και χάσαμε τον ελληνισμό.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 - 1:23:00 μ.μ. EEST  

Μάλλον φτιάξαμε "Αθηναϊσμό" και όχι Ελλαδισμό!
Δυστυχώς, εξω από το κράτος των Αθηνών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η λοιπή Ελλάδα!!
ίδε τι συμβαίνει με την Ελληνική Θράκη, τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της Ηπειρωτικής ενδοχώρας!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 - 2:19:00 μ.μ. EEST  

Επιμένω...και συμφωνώ με τον ανώνυμο 11:42

Μας ταΐζουν ελλαδισμό και ξεχνάμε την ρωμιοσύνη- ελληνισμό που εν πολλοίς βρίσκεται και εκτός των συνόρων.
Πόσο μάλλον όταν το σύγχρονο ελλαδικό κράτος είναι Φραγκο-προσκυνημένο και απομακρύνεται ολοένα από τα ελληνικά ιδεώδη.
Έχω συνάδελφο Αραβικής καταγωγής (Σύρος) που με περηφάνια λέει ότι είναι Ρωμιός (Rum)
Ο αθηναϊσμός είναι περαιτέρω εκφύλιση και συρρίκνωση ακόμη και αυτού του ελλαδισμού..

Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 - 9:51:00 μ.μ. EEST  

Μιλάμε και γράφουμε για την πολιτική του τούρκων στα θέματα των μειονοτήτων.
Σήμερα λοιπόν διάβασα ότι ο τούρκος που κατέβασε την Ελληνική σημαία στα Ίμια ΑΝΕΤΟΣ και ΩΡΑΙΟΣ μπαινοβγάινει στη χώρα!! με διάφορα διαβατήρια, θεωρείται VIP person και αυτόν τον καιρό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ στη Σάμο!!
Σε ερώτηση προς τους υπεύθυνους για τις μετακινήσεις του, απάντησαν ότι αφού δεν κάνει τίποτε ΚΑΚΟ γιατί να μην έρχεται στη χώρα;;;!!
Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;;;
"και καλά" κάνει διαφημιστικά για τουριστικά πρακτορεία της γείτονος!
ελπίζω οι "άλλες" αρμόδιες υπηρεσίες, να παρακολουθούν τη δράση του και την κατάλληλη στιγμή να επέμβουν!

Γιάννης

enkripto 18 Ιουλίου 2012 - 11:20:00 μ.μ. EEST  

Γιαννη, για δες και αυτο...παραπρο-περσυνα ξινα σταφυλια..

http://www.enkripto.com/2009/09/z.html

enkripto 19 Ιουλίου 2012 - 10:09:00 π.μ. EEST  

Τιτλος : Ο προβοκάτορας των Ιμίων, οι Zειμπεκιές και οι Τελάκ

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 - 1:34:00 μ.μ. EEST  

Φίλοι του "εν κρυπτώ" διάβασα το σχετικό άρθρο και σας ευχαριστώ.
Επίσης θυμήθηκα και συνέντευξη τύπου που ο εν λόγω "κύριος" είχε δώσει και στην οποία ομολογούσε ότι ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ τύψεις!! που παραλίγο οι χώρες μας θα έφθαναν στον πόλεμο από μια δική του "απερισκεψία"!!!
Βέβαια το να επισημαίνουμε την ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΗ παρουσία του δεν κάνει κακό και μάλιστα να γνωρίζουν οι απέναντι--οι οποίοι παακολουθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ--ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και έστω και μέσω ιστοσελίδων και όχι των "εγκυρων" μμε είμαστε ενήμεροι για τις κινήσεις τους!
Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω και οι "αρμόδιες" Ελληνικές αρχές και υπηρεσίες να είναι ενήμερες για παν ενδεχόμενο! και ίσως κάποιος τραβήξει κανένα αφτί!!
Ευσεβείς πόθοι;;; Ίσως!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP