Tο ταπεινό ΖU των 23mm..

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Νέες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, Jihad Makdessi, "για να διαψευσθούν όλα τα ψέματα που μεταδίδονται από τα αραβικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης και τους Τούρκους αξιωματούχους“ όπως χαρακτηριστικά είπε. Τα σημαντικότερα σημεία της δήλωσής του:

1) "Στις 11.40 της 22ας Ιουνίου 2012 Συριακά ραντάρ εντόπισαν στόχο κινούμενο ανατολικά προς τα παράλια της χώρας, ο οποίος κατόπιν με αριστερή στροφή ακολούθησε βορειοανατολική πορεία και κατήλθε σε χαμηλό ύψος ως αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή. Ο στόχος επανεμφανίστηκε στα ραντάρ σε ύψος 100 μέτρων και απόσταση 1-2 χμ από τις ακτές της Συρίας, γινόμενος ορατός με απλή οπτική επαφή."

2) "Ο στόχος είχε ταχύτητα 700 με 800 χιλιόμετρα ανα ώρα"

3) "Ο στόχος εβλήθη με βλήματα 23mm και 57mm αντιαεροπορικών πυροβόλων (anti-aircraft artillery firing 23.57 rounds η ακριβής αναφορά) ταγμένα στην Συριακή ακτή τα οποία χτύπησαν το α/φ, το οποίο έκανε αριστερή στροφή προς τα ανοικτά και συνετρίβη σε Συριακά χωρικά ύδατα."

4) "Το αντιαεροπορικό πυροβόλο το οποίο κατέρριψε το αεροσκάφος δεν διαθέτει καθοδήγηση ραντάρ"

5) "Το γεγονός ότι υπεύθυνο είναι α/α πυροβόλο και όχι πύραυλος αποδεικνύεται από τις οπές στο ουραίο πτερύγιο του αεροσκάφους που ανεσύρθη και παρεδόθη στην τουρκική πλευρά με επίσημα πρωτόκολλα."


Είναι εμφανές ότι ο Σύρος "φωτογραφίζει" φράγμα πυρός από α/α πυροβόλα ZU-23-2 και AZP S-60 των 57mm, επικαλούμενος μάλιστα τις οπές στο ανασυρθέν (και παραδοθέν στους Τούρκους) ουραίο τμήμα του RF-4 για να δέσει τον ισχυρισμό του.

Ευλογώντας και λίγο τα γένια μας να υπενθυμίσουμε ότι μιλήσαμε πρώτοι εδώ για την πιθανότητα "εμπλοκής α/α πυροβόλων ZU-23 και ίσως κάποιων μεγαλύτερου διαμετρήματος" την ώρα που η ονοματολογία εξωτικών α/α πυραυλικών συστημάτων έδινε και έπαιρνε, δεξιά και αριστερά.

*Eυχαριστούμε τον Aegeanhawk για τις εξαιρετικές φωτογραφίες ( E.Σ : α/α πυροβόλο ZU-23 και βλήματα των 23mm).

29 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 9:42:00 μ.μ. EEST  

Την μισή νηφαλιότητα σας να είχαν κάποια άρθρα από "επαγγελματίες" αμυντικούς δημοσιογράφους, τι καλό επίπεδο θα είχε ο ελληνικός αμυντικός τύπος ....Συγχαρητήρια (για πολλοστή φορά) για την σοβαρότητα που επιδεικνύεται

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 9:45:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο στους Σύρους Ζουίστες και 57άρηδες.

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 9:51:00 μ.μ. EEST  

Απορία:
Ανεξάρτητα από την εμφανώς παράνομη, για να μην πω προβοκατόρικη, ενέργεια των Τούρκων, οι Σύριοι ή όποιος άλλος είναι στη θέση τους, ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν το Αγνώστου Ταυτότητας Α/Φ;
Γιατί άνοιξαν πυρ; Τι είδαν;

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 9:55:00 μ.μ. EEST  

Oι Σύροι μπορεί να ήθελαν να εμποδίσουν ακόμα ένα ντροπιαστικό περιστατικό αυτομόλησης..πριν απο μερικές μέρες ένα Mig-21 την έκανε για Συρία

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 10:09:00 μ.μ. EEST  

Ιορδανία, συγνώμη

AegeanHawk 25 Ιουνίου 2012 - 11:09:00 μ.μ. EEST  

Παρακαλώ.....και με την σειρά μου, ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ταπεινό....αλλά θανατηφόρο το ZU-23. Κανένας χειριστής ιπτάμενου μέσου δεν θα ήθελε να βρεθεί σε απόσταση λιγότερη των 2.5 χιλ απο μερικά ταγμένα, οπλισμένα και έτοιμα για πυρ ZU. To πεντάλ πυροδότησης δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλη διαδρομή......

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 11:18:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 9:51:00 μ.μ.

Οι Σύριοι βρίσκονται σε πόλεμο. Αν ερωτούν το κάθε πολεμικό α/φ, που πετά στον εναέριο χώρο τους, τότε μπορεί να έχουν τα δικά μας "ευχάριστα" αποτελέσματα του ΄74! όταν έρχονταν η τούρκικη αρμάδα και οι "επιτελείς" έστελναν τις τορπιλακάτους για αναγνώριση!! άλλωστε ανέφεραν ότι και συριακό α/φ να ήταν ΠΑΛΙ θα το κατέρριπταν!!

Γιάννης

Ανώνυμος 25 Ιουνίου 2012 - 11:18:00 μ.μ. EEST  

@25 Ιουνίου 2012 9:51:00

Είδαν για πολλοστή φορά κατασκοπευτικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από τα κεφάλια τους. Δυστυχώς για τους Τούρκους, τα στοιχεία των αντιαεροπορικών έλαβαν σαφή διαταγή αφού εκεί δεν στέκει η δικαιολογία ότι βρίσκονται σε διάσπαρτα νησιά κι οφείλουν να κάνουν υπομονή όταν αναπόφευκτα οι γείτονες τα περνάνε "σουβλάκι".

Οι Τούρκοι παραδέχονται ότι προσέγγισαν τα αεροσκάφη στο 1km δικαιολογώντας το όμως ως λάθος υπολογισμό των χειριστών. Αυτό που δεν λένε είναι ότι το λάθος επαναλήφθηκε αρκετές φορές κι ότι τον τελευταίο καιρό το έχουν κάνει ρουτίνα.

Τι να πουν οι δικοί μας χειριστές αντιαεροπορικών στα ακριτικά μας νησιά που χρόνια τώρα βλέπουν τους ίδιους γείτονες να κάνουν τους ίδιους "λάθους υπολογισμούς" χρόνια τώρα.

tancred de hauteville 26 Ιουνίου 2012 - 3:30:00 π.μ. EEST  

Εξαιρετική η παρατήρηση και τεκμηριωμένη εν κρυπτώ. Με αυτά τα δεδομένα όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και αυτό που ανέφερα εγώ, ότι πολύ πιθανόν το α/φος να κατερρίφθη επειδή θεωρήθηκε ως συριακό που προσπάθησε να αυτομολήσει.

Επειδή το σύστημα που το κατέρριψε λόγω έλλειψης ραντάρ ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου δεν μπορούσε να αναγνωρίσει αν ήταν φίλιο ή εχθρικό (iff) αλλά έριξε στα τυφλά μετά την οδηγία που είχε η συριακή αεράμυνα να χτυπάει ότι κινείται (λόγω της αυτομόλησης τους αεροσκάφους προς Ιορδανία και της οδηγίας να καθηλωθούν όλα τα ιπτάμενα μέσα), η σκέψη αυτή έχει αρκετή βάση.

Δεν νομίζω ότι αν γνώριζαν πως το αεροσκάφος ήταν ξένο (έστω και τουρκικό) οι Σύριοι θα προέβαιναν σε τέτοια ακραία πράξη. Εδώ δεν συμπεριφέρονται έτσι με τους προαιώνιους εχθρούς τους (Ισραηλινούς), θα το κάναν με μια νατοϊκή δύναμη, ειδικά με μια ενέργεια που θα μπορούσε να επιταχύνει πιθανές διαδικασίες με την Δύση;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 12:01:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι,
1ο Εάν ήταν, να αυτομολύσει κάποιος Σύρος πιλότος, θα έφευγε το ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ και όχι να "κόβει" βόλτες και μάλιστα σε σημεία που σίγουρα γνώριζε την ύπαρξη α/α άμυνας!

2ο Έχουμε σκεφθεί την προβοκάτσια!! από πλευράς Σύρων;;;
Δηλ. στρατιωτικοί αντίθετοι του άσαντ, να κτύπησαν το τούρκικο α/φ, για να προκαλέσουν την μήνυ του ΝΑΤΟ και να αρχίσουν τους βομβαρδισμούς--στυλ καντάφι--για να τελειώνουν μια και καλή!
Νομίζω ότι όλα παίζουν, αφού δεν βγαίνει άκρη πώς και γιατί το κτύπησαν!!

Γιάννης

Alexandros 26 Ιουνίου 2012 - 12:39:00 μ.μ. EEST  

Η Αλήθεια είναι ότι αυτή η εκδοχή είναι η πιο λογική, διότι δεν νομίζω Ρώσοι χειριστες να έριχναν Τουρκικο αεροπλάνο η ακόμα και Σύριοι δηλαδή αν ήξεραν ότι είναι Τουρκικο, όπως είπαν και τα αλλα παιδιά, μετά την αυτομόληση καταρχάς ο Assad καθήλωσε την αεροπορία ενώ σίγουρα θα είχαν διαταγή οι στρατιώτες αν δουν κάτι να πετάει να το ρίξουν, και το έριξαν, προφανώς γιατί δεν περίμεναν κανένα Νατοϊκό αεροπλάνο αλλα ακόμα και τέτοιο δεν θα περίμεναν να πετάει τόσο χαμηλά και προκλητικά, όπως σίγουρα θα έκανε το Τουρκικο. Λυπάμα για τους πιλότους, γιατί σίγουρα πάνε περίπατο, αλλα ας πρόσεχαν, τα kaompoylikia πληρώνονται............Πάντως γενικά με τη Συρια παίζει τρελή παραπληροφόρηση από την Δύση και πραγματικά είναι ενδεικτικό για το τι ρολο βαράνε τα ΜΜΕ, μιλάμε για τεραστια propaganda, την οποια βεβαια την δίδαξε πρώτος ο Αδόλφος και τον ακολούθησαν οι μετέπειτα.

Αυτός που το έριξε πάντως πρέπει να είναι πρώτος μάγκας, δεν νομίζω να είναι και πολύ εύκολο να στοχεύσεις και να ρήξεις τέτοιο αεροπλάνο χωρίς radar και με πυροβόλο.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 1:30:00 μ.μ. EEST  

@Γιάνης.

Δεν ισχύει το 2, και είναι σαφές από την αντίδραση της Συριακής κυβέρνησης. Αν ήταν προβοκάτσια, θα έπαιρνε αποστάσεις από το συμβάν, θα ζητούσε συγγνώμη, κλπ.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 2:03:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε και στην Κύπρο το ΄74ρίχνανε τα τούρκικα με bar!! Δεν ξέρω, αν γνωρίζεις την ιστορία Έλληνα αξκου, ο οποίος είχε καταρρίψει α/φ με bar και μετά την Κύπρο ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ στην Ελλάδα, φέροντας το βαθμό του Συνταγματάρχου, πώς νομίζεις;;; Το είχαν γράψει ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ και οι εφημερίδες της εποχής. Κατά τη διάρκεια άσκησης στη Β. Ελλάδα, ακούμπησε η κεραία του ασυρμάτου, στο τζιπ στο οποίο επέβαινε, σε καλώδια της ΔΕΗ (που στο διάολο βρέθηκαν!!)και καθώς έβγαινε από το όχημα, μόλις ακούμπησε το χέρι του στο μέταλλο, τον χτύπησε το ρεύμα!!
Γιαυτό το ΄81 στη Μυτιλήνη, μου είχε κάνει εντύπωση, το ότι όταν πηγαίναμε για ασκήσεις, στα τζιπάκια υπήρχαν μόνο οι βάσεις των ασυρμάτων, χωρίς τις κεραίες.

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 2:29:00 μ.μ. EEST  

"...θα έπαιρνε αποστάσεις από το συμβάν, θα ζητούσε συγγνώμη, κλπ."

Η τουρκία συνεχώς υποδαυλίζει την εξέγερση κατά του άσαντ. Ο άσαντ έχει κάθε λόγο να δείξει ότι ΑΚΟΜΗ υπάρχει κράτος και ΟΧΙ σκορποχώρι! ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι καταστάσεις οδηγούν τον άσαντ και εκείνος δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ!!
Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη από χώρα, που θέλει την ανατροπή του, αλλά και να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός, δείχνοντας ότι ο κάθε στρατηγός ή μη ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 2:38:00 μ.μ. EEST  

΄΄Αυτός που το έριξε πάντως πρέπει να είναι πρώτος μάγκας, δεν νομίζω να είναι και πολύ εύκολο να στοχεύσεις και να ρήξεις τέτοιο αεροπλάνο χωρίς radar και με πυροβόλο.΄΄ Αγαπητέ Alexandre,με αυτά τα Α/Α όπλα δεν σκοπεύει κανείς το Α/Φ, απλά ρίχνει ριπές και καλύπτει έναν Τομέα, μαζί με άλλα Α/Α Όπλα που καλύπτουν μια Ζώνη.

Alexandros 26 Ιουνίου 2012 - 2:52:00 μ.μ. EEST  

Όχι δεν το ήξερα, κρίμα καταρχάς για τον άνθρωπο ο τρόπος που σκοτώθηκε, αλλα με bar? Εκείνο που δε θυμάμαι είναι πως είχαν ρίξει οι Σέρβοι το Αμερικανικο stealth, πάντως αυτή η περίπτωση, δηλαδή βλέπω αεροπλάνο να πετάει, σε όση ετοιμότητα και να είναι ο χειριστής, το σημαδεύω και το ρίχνω, είναι κάτι........μπορεί και τύχη δε λέω, αλλα.......πάντως από τη στιγμή που ο Σύριος υπουργός δήλωσε ότι βρέθηκαν τα χτυπήματα στα συντρίμμια του αεροπλάνου και αυτά παραδόθηκαν στην Τουρκια με κάθε επισημότητα, το σίγουρο είναι πως η Τουρκια λέει μπαρούφες, ευχόμενη να παρασύρει για άλλη μια φορα τους Αμερικανους πως αυτή είναι η αφορμή για να ρίξει τον Assad

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 3:18:00 μ.μ. EEST  

"...Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που προσεγγίζει την Τουρκία από τα συριακά σύνορα θα θεωρείται στρατιωτική απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος» δήλωσε ο Ερντογάν ανακοινώνοντας την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής κατά μήκος των συνόρων"

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, η τουρκία δεν θα αφήσει "κουνούπι" να μετακινείται στα σύνορα με τη Συρία. Να σκεφτούμε δε και το ενδεχόμενο εισβολής στη Συρία, για την αντιμετώπιση "υπόπτων" κινήσεων από πλευράς Συριακών στρατευμάτων και να τι ωραία καλοκαιριάτικα ανάβει το φυτίλι!!ΟΧΙ μόνο εκεί κάτω, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε όλη την περιοχή!
Αυτά προς γνώση φίλων σχολιαστών, οι οποίοι στα σχόλια τους ζητούσαν την κατάρριψη α/φ από τους Κυπρίους και από εμάς!! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, παίρνοντας ως παράδειγμα "ηρωικές" πράξεις άλλων χωρών!
Ειδικά με το δικό μας οικονομικό στραπάτσο, ΕΣΤΩ κι ένα 24ωρο "μπαμ-μπουμ", θα αποβεί ΟΛΕΘΡΙΟ!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τα είπε ο Στρατηγός κατά την ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΑΙΡΗ αποχώρησή του από το Υπουργείο και νομίζω ότι πολλές φορές τα ΜΕΣΤΑ ΛΟΓΙΑ είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από οποιαδήποτε βεβιασμένη ενέργεια!
Πάντα πρέπει να κοιτάμε "πίσω από τον τοίχο"!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 5:00:00 μ.μ. EEST  

Ωραια δηλαδη επειδη ειπε κατι η τουρκια πρεπει εμεις να φοβηθουμε; αυτη πρεπει να προσεξει τις κινησεις τις με την Συρια.Η Συρια παεαβιαζει ΕΕΧ η οι τουρκια. Εμεις πρει να φοβομαστε η οι τουρκοι οταν φτανου στους Καλογηρους.Ιδια αντιμετωπιση. η θα τολμισουν να ριξουν Ιρσαηλινο αεροπλανο. Η παγια τακτικη τους ειναι "μην κανεις αυτο γιατι ειναι αιτια πολεμου, μη το αλλο, μη το παραλλο!!!

Αλασκας.

ΟΠΛΙΤΗΣ 26 Ιουνίου 2012 - 7:13:00 μ.μ. EEST  

Με τα Α/Α πυροβόλα ή και με πολυβόλα που εκτελούν α/α βολές, πραγματοποιείς ένα φραγμό διασταυρούμενων πυρών προς μία συγκεκριμένη κατευθύνση και διαστάσεων τέτοιων αναλόγως του αριθμού των όπλων.Σημειώνεται ότι της ενεργοποίηση των όπλων και της δημιουργία του φράγματος πυρών,προηγείται η έγκαιρη προειδοποίηση, διαφορετικά δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση αεροσκαφών.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 8:58:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Αλάσκα, προς Θεού! δεν είπα σε κάθε "μαγκιά" των τούρκων, να κάνουμε την πάπια!! Κάθε άλλο, να βρούμε τρόπους, όπως αυτοί οι παμπόνηροι, να τους αντιμετωπίζουμε κατάλληλα και στη συνέχεια να τους αφήνουμε, να σκούζουν όσο θέλουν!!!
Απλά, "εν ψυχρώ" καταρρίψεις και εντάσεις από την πλευρά μας δεν βοηθάνε καμία ΔΙΚΗ ΜΑΣ κατάσταση!! Αν μη τι άλλο είμαστε τόσο ΜΟΝΟΙ, που νομίζω τέτοια "λάθη" ΜΟΙΡΑΙΑ θα αποβούν ΟΛΕΘΡΙΑ!! ήδη ο φίλτατος Αρματιστής σε άλλο σχόλιο για το Στρατηγό Φράγκο, μιλάει για την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, την οποία με τα Μνημόνια και τα "μνημόσυνα" έχουμε παραχωρήσει και δυστυχώς ΟΛΟΙ αυτό το θέμα το κάνουν "γαργάρα"!!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 10:56:00 μ.μ. EEST  

Δεν τα ξέρετε καλά...τo τουρκικό RF-4E καταρρίφθηκε από το ρωσικό αντιτορπιλικό Admiral Çapanenko" λέμε!!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2012 - 10:59:00 μ.μ. EEST  

Κατα την άποψη μου έχει φάει πύραυλο αλλιώς δεν θα ήταν νεκροί και οι δύο χειριστές. Με ZU 23 και χωρίς καθοδήγηση ραντάρ δεν πέφτουν αεροσκάφη και μάλιστα με δύο νεκρούς πιλότους. Απλώς αυτό το ισχυρίζονται οι Σύριοι ώστε να τονιστεί το πόσο κοντά τους πετούσε το αεροσκάφος. Ή απο S-300 την έχει φάει ή απο BUK και τα "σκάγια" πήραν και το δεύτερο αεροσκάφος απο το ζεύγος...

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 - 12:22:00 π.μ. EEST  

..."νεκροί και οι δύο χειριστές...."

αλλά ο ταγίπ πασάς δήλωσε ότι οι πιλότοι ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ και συνέχισε με τις απειλές κατά της Συρίας!
τελικά ΟΥΤΕ αυτό θα το μάθουμε!!

Γιάννης

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 - 7:37:00 μ.μ. EEST  

Αν οι πιλότοι ήταν ζωντανοί δεν θα τους τσίμπαγε η Συρία να φανατίσει και το εσωτερικό της αλλά και να ρεζιλέψει τους Τούρκους; Έστω σε μια κάμερα δεν θα τους βλέπαμε; Έστω για μια λήψη και μετά θα τους παρέδιδε να φανεί και καλό παιδί στην ανθρωπότητα. Αντίθετα η ευκολία με την οποία άφησε τους Τούρκους να μαζέψουν τους πιλότους τους μυρίζει "σεβασμό" στη μνήμη των νεκρών και συνενόηση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2012 - 10:21:00 μ.μ. EEST  

Τους αφησαν να κανουν την ερευνα για να τους αποδειξουν που εγινε η καταρριψη!!!

Αλασκας

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2012 - 1:26:00 π.μ. EEST  

Σωστός Αλάσκα, αλλά γιατί να μη δείξει η Συριακή τηλεόραση έστω μακρινά πλάνα απο τους Τούρκους πιλότους; Θα ήταν θετικό και για τον Ασάντ που είναι στριμωγμένος τώρα. Απο τη μια να περάσει το μήνυμα ότι δε μασάει και απο την άλλη πως τον πολεμούν ξένα κέντρα.

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2012 - 9:39:00 μ.μ. EEST  

Και άμα δείξουν πλάνα τί θα γίνει. Αυριο θα κλείσουμε εβδομάδα από την κατάρριψη

Ο Ασάντ έχει δείξει τόσο καιρό στο εσωτερικό που το έχει αιματοκυλίσει και στο εξωτερικό με την κατάρριψη.

Εκαναν κίνηση ΡΟΥΑ ΜΑΤ (εξω και μέσα) με τις πλάτες της Ρωσίας και με το ΟΤΑΝ (να και γαλλικά) να σφυρίζει κλέφτικα και τους Αμερικάνους να το παίζουν αμερικανάκια.

Εμείς όχι εν ψυχρώ κατάρριψη αλλά μπορούμε να τους προειδοποιήσουμε...

Αλάσκας.

enkripto 30 Ιουνίου 2012 - 3:12:00 μ.μ. EEST  

U.S. intelligence indicates that a Turkish warplane shot down by Syrian forces was most likely hit by shore-based antiaircraft guns while it was inside Syrian airspace, American officials said, a finding in tune with Syria's account and at odds with Turkey.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304830704577497081567553846.html?mod=googlenews_wsj

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2012 - 4:36:00 μ.μ. EEST  

Βρέθηκαν οι πιλότοι τελικά, αλλά νεκροί... Έκανε μπαμ απο χιλιόμετρα ότι είχαν πεθάνει. Προσωπικά πιστεύω πως και το δεύτερο αεροσκάφος έχει βληθεί. Δεν αποκλείεται να καταρρίφθηκε και αυτό, αλλά να επιβίωσαν οι πιλότοι... Το αεροσκάφος πάντως είναι ακόμα άφαντο. Άρα ποιά συντρίμια βρήκαν αρχικά; Του δεύτερου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP