Μνημόσυνο για το Ν. Σιαλμά στον Αγ. Ευστράτιο

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Χθες Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στη μνήμη του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά, στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, στο Ακρωτήριο Σιαλμάς, στη νήσο Άγιος Ευστράτιος.

Όπως είναι γνωστό, φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατο του Ν. Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 18.6.1992 κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών F-16, που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του ΓΕΑ:7 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 - 5:12:00 μ.μ. EEST  

Αθάνατος!

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2012 - 9:28:00 μ.μ. EEST  

Ουτε ενα καναλι...

Αλασκας

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 - 1:44:00 π.μ. EEST  

Εκνευρίζομαι όταν βλέπω "επίσημο" με γυαλιά ηλίου.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 - 9:21:00 μ.μ. EEST  

...αν σκοτωθω εκδικηθειτε με.
Περιμενουμε την ωρα.

SZAE 14 Ιουνίου 2012 - 11:53:00 μ.μ. EEST  

Παράδειγμα προς μίμιση....

TED 15 Ιουνίου 2012 - 11:52:00 π.μ. EEST  

Απορία προς γνωρίζοντες:

προβλέπεται αυτό που βλέπουμε να κάνουν οι δυο Αεροπόροι στη φωτογραφία, δηλαδλη να πλησιάζουν ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ την άκρη της ανοικτής ράμπας του ιπτάμενου Σινούκ;

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2012 - 2:36:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ TED,
Την ίδια απορία είχα και εγώ, όταν είδα τη σχετική φωτογραφία, αλλά υπέθεσα ότι Αξιωματικοί της ΠΑ είναι, γνωρίζουν καλύτερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP