Μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Έπειτα από πολύ καιρό, συνολικά 30 τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας κατά βούληση τον εθνικό εναέριο χώρο.

Για πρώτη φορά, τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας παραβίασαν και δύο μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων νότια-νοτιοανατολικά της Ρόδου, πάνω από διεθνή ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Η διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή ανοικτά της Ρόδου είχε εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στα αεροναυτικά παίγνια των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή εκείνη, εκτός από τουρκικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν και δύο Mirage 2000 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία επίσης δεν κατέθεσαν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές κάνοντας παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Η δεύτερη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγινε στο βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή νοτίως της Σαμοθράκης. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε εγκριθεί για πραγματοποίηση γυμνασίων από τις ελληνικές αρχές. Παρ' όλα αυτά η Άγκυρα έστειλε 4 πολεμικά πλοία που έκαναν κοινά παίγνια με σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που έκαναν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συνολικά, σήμερα Τρίτη 28 τουρκικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε 12 σχηματισμούς, έξι από τα οποία οπλισμένα με πυραύλους αέρος - αέρος, έκαναν 14 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ σε εννέα περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.
Δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πρώτο Θέμα

Σημ Εν κρυπτώ: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΗΚ, στην άσκηση ASFAO (Anti Surface Forces Air Operations) με τα ΗΑΕ συμμετείχαν 3 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, 4 τουρκικά F-16/F-4 2020 και 6 Μ2000-9 των ΗΑΕ που φιλοξενήθηκαν στην αεροπορική βάση Ικονίου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2012 - 11:32:00 μ.μ. EEST  

Αμάν βρε παιδιά, θέλουν οι Τούρκοι το μορατόριουμ και οι μνημονιακοί δεν τους αφήνουν. Αίσχος! Ο Μπαλάφας στην Άγκυρα για άμεσες διαπραγματευσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP