West Point: Eλληνοαμερικανός ο αρχηγός τάξης 2012

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Γουέστ Πόιντ. Νέα Υόρκη

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκε στην αποφοίτηση της τάξης του 2012 από την Στρατιωτική Ακαδημία West Point, το περασμένο Σάββατο, και απένειμε τα διπλώματα στους αριστούχους με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Παγουλάτο, ως τον καλύτερο της τάξης του.

Αποφοίτησαν με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού περί τους χίλιους ευέλπιδες, ενώ κατά τη μεγάλη τελετή στο στάδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στον λόγο του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τους μακροπρόθεσμους πολέμους «μας επιτρέπετε να αντικαταστήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε νέες παγκόσμιες προκλήσεις μετά από τους δεκάχρονους πολέμους».

Απόσπασμα από www.ekirikas.com

2 σχόλια:

Alexandros 30 Μαΐου 2012 - 2:19:00 μ.μ. EEST  

υστυχώς φροντίζουν ακόμα και φρόντιζαν διαχρονικά δηλαδή, οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις να κόψουν κάθε δεσμό του Ελληνισμού της Διασποράς με τον εντός Ελλάδος Ελληνισμό, αυτή η τακτική συν η συγκυρία με το Euro αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των Ελλήνων εντός και εκτος συνόρων, αν κάποιος κατάγεται μάλιστα από μέρος με πολλούς Ελληνοαμερικανούς η Ελληνοαυστραλούς μπορεί να θυμάται ποσο διαφορετικά ήταν τα καλοκαιρια πριν το Euro. ύστερα από το Euro είχαν τη δυνατότητα να έρχονται μονο οι προνομιούχοι οικονομικά. Αν υπήρχε σοβαρή πολιτική εντός Ελλάδος, η θέση μας στην Παγκόσμια πολιτική σκηνή θα ήταν πολύ διαφορετική, δυστυχώς τα νέα αυτά παιδιά που διαπρέπουν πραγματικά, δεν γνωρίζω κατά ποσον αισθάνονται Έλληνες, όπως οι αντίστοιχοι ισραηλινοί για παράδειγμα!

Θέραπς 30 Μαΐου 2012 - 9:15:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε πόσο δίκιο έχεις. Η χώρα μας είναι μικρή επειδή την έχουν ηγηθεί λιγοστά ανθρωπάρια.

Δεν υπήρξε ποτέ φιλοδοξία και προοπτική να την τοποθετήσουν εκεί που της αξίζει δηλαδή μια σπουδαία θέση.

Δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν έναν πραγματικό συνεκτικό δεσμό με την διασπορά. Αμελητέοι άβουλοι φοβικοί έτσι όπως έκαναν τους ελλαδίτες σε μεγάλο βαθμό.

Ελπίζω να δρομοληθούν τα πράγματα προς το καλύτερο. Η Ελλάδα δεν είναι μικρή χώρα την έκαναν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP