"Προέλαση" με τoυς Εφέδρους

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου ΛΕΦΕΔ

Το διήμερο 19-20/5 σε περιοχή κοντά στην πόλη της Κομοτηνής έλαβε χώρα άσκηση στην οποία πήραν μέρος εκτός από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και τα παραρτήματα της , η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής , Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο και Σ.Ε.Ε.Δ.Α.
Το αντικείμενο της άσκησης ήταν η Δρία ΠΖ στην φάση της προέλασης. Με μια μικρή τελετή στην μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάσθηκαν από τον Βάρβαρο γείτονα απλά και μόνο γιατί ήταν Έλληνες ξεκίνησε η άσκηση σε συναισθηματικά έντονα φορτισμένο κλίμα. Κάτω από συνεχή βροχή από τις 20:00 52 Έφεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων με ατομικό φόρτο άνω των 20 κιλών ασκήθηκαν σε καταστάσεις και επεισόδια που πιθανώς θα συναντούσαν σε αυτή την φάση του αγώνα αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις επιβραδύνσεως του εχθρού.

Πολλές εμπλοκές και αιφνίδιες προσβολές έδωσαν την ευκαιρία στους επικεφαλής αλλά και στα τμήματα να διορθώσουν τυχών λάθη και παραλήψεις αφού μετά από κάθε επεισόδιο γίνονταν ανάλυση της τακτικής και των αποτελεσμάτων αυτής.

Μετά από 12 ώρες και 15χλμ καθώς σύμφωνα με το σενάριο συνάντησαν αντίσταση από ομάδα ΠΖ σε πρόχειρα ορύγματα , η Δρία διατάχθηκε να επιτεθεί άμεσα πράγμα το οποίο έκανε άψογα μετά από “πολλές” προσπάθειες.

Στην συνέχεια το τμήμα πήρε μέρος σε επίδειξη οπλισμού των μονάδων Εθνοφυλακής στα πλαίσια της εκπαίδευσης των ταγμάτων του Νομού Ροδόπης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην 29 ΤΑΞ ΠΖ για την φιλοξενία και την εκπαίδευση (έστω και ξηρά) σε όπλα τα οποία μερικοί από εμάς έβλεπαν για πρώτη φορά. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους Εθνοφύλακες βρέθηκαν εκεί γιατί δυστυχώς πολλοί από τους συναδέλφους τους δεν το έπραξαν και μια υπόσχεση σ’αυτούς τους ανθρώπους πως αν χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους πριν καν το καταλάβουν και αυτοί αλλά και οι “άλλοι”. ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Με τιμή ο υπεύθυνος της άσκησης
Σιδηρόπουλος Γιάννης ΕΦ ΛΓΟΣ ΠΖ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2012 - 9:11:00 π.μ. EEST  

Με ολο τον σεβασμο δεν νομιζετε οτι ειναι λιγο προκλητικο και ο τιτλος ''προελαση'' αλλα και τετοιο ειδους εκδηλωσεις σε αυτες τις περιοχες? και αναφερομαι περισοτερο σε ''καλοθελητες'' που υπαρχουν και περιμενουν στην γωνια. Ευχαριστω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP