Ολοκλήρωση αποβατικής άσκησης Efes 2012

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον κόλπο του Doğanbey της επαρχίας Seferihisar της Σμύρνης η τελική φάση της ετήσιας διακλαδικής ΤΑΜΣ Efes, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Necdet Özel και των Αρχηγών των τριών Κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ). Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση Μονάδων της 4ης Στρατιάς στην εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων (ναυτικός αποκλεισμός, βομβαρδισμός, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις) για την κατάληψη επιλεγείσας νήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην Εfes 2012 συμμετείχαν 52 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 656 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και οχήματα γενικής χρήσης, 45 αποβατικά σκάφη και 40 ελαστικές λέμβοι με την εμπλοκή 8.000 ανδρών. Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με αντίστοιχες ασκήσεις του παρελθόντος είναι η έμφαση για αγώνα σε κατοικημένο τόπο.
Αξιοσημείωτη είναι κι η δήλωση του Στρατηγού Özel μετά το πέρας της άσκησης περί τουρκικής σκληρής και μαλακής ισχύος “τόσο για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή όσο και για την ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη” ενώ καταγράφηκε η απουσία της πολιτικής ηγεσίας από την παρακολούθηση της τελικής φάσης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Φωτογραφίες από την τελική φάση της άσκησης, κατά την οποία έγινε εκτεταμένη χρήση πραγματικών πυρών:


strategyreports

2 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2012 - 4:11:00 μ.μ. EEST  

Η τελευταια φωτο με τα ε/π ειναι ολα τα λεφτα!

Αλασκας

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2012 - 11:02:00 μ.μ. EEST  

Μπραβο στους απεναντι!! καιρος ειναι να ανοιξουμε τα στραβα μας μπας και ξυπνησουμε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP