«Η επιχείρηση διάσωσης των απαχθέντων από το PKK απέτυχε»

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Την αποτυχία γνώρισε επιχείρηση απελευθέρωσης Τούρκων αιχμαλώτων που κρατούνται απο το ΡΚΚ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα. Μτφ : Βαλκανικό περισκόπιο

Απρίλιος 8, 2012 Ντιγιαρμπακίρ.

Όπως ισχυρίζεται ένας υποψήφιος διοικητής, το PKK κρατά αιχμάλωτους δύο στρατιώτες και η τελευταία επιχείρηση που έγινε (από τον τουρκικό στρατό) δεν έφερε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Διοικητή του Ντιγιαρμπακίρ φέρεται να έχει απαχθεί ένας υπαξιωματικός και ένας λοχίας από τους Κούρδους αντάρτες σε μια οργανωμένη επιχείρηση, όπως δήλωσε ένας υποψήφιος κυβερνήτης για την Şenyayla.

Ο υποψήφιος κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ δήλωσε ότι σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες η επιχείρηση που ξεκίνησε από τη διοίκηση χωροφυλακής του Ντιγιαρμπακίρ και της διεύθυνσης ασφαλείας του Ντιγιαρμπακίρ, είχε αυτό το στόχο.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Στις 9 Ιουλίου του 2011 στην περιοχή Lice (περίπου 90 χιλιόμετρα από το Ντιγιαρμπακίρ) απήχθηκαν ένας υπαξιωματικός και ένας λοχίας όπως αναφέρθηκε στις 12 Αυγούστου του 2011 και οι επιχειρήσεις που έγιναν μεταξύ της 5ης και 6ης Απριλίου 2012 είχαν ως σκοπό τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους».

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος οι δυνάμεις της περιφερειακής διοίκησης της χωροφυλακής με τη συμμετοχή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με υποστήριξη από τον αέρα, αλλά, δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ είναι γνωστές οι τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από τους αντάρτες την περίοδο του καλοκαιριού εντούτοις δεν εντοπίστηκαν καταφύγια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έχουν καταστραφεί κρησφύγετα καλοκαιρινά και τα οποία δεν θα μπορέσουν πια να χρησιμοποιήσουν, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

www.echedoros-a.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP