Εντοπίστηκε το ιστορικό αρχείο των γερμανικών αποζημιώσεων..

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Εντοπίστηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη Διεύθυνση Δ25, το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που, πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι έχει χαθεί. Ο ίδιος ο Υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, ενημέρωσε τη Βουλή ότι το αρχείο, στο οποίο περιέχονται δερματόδετοι φάκελοι στους οποίους καταγράφεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός απόφασης και τα ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες ως αποζημίωση για τα δεινά που υπέφεραν από τους Ναζί κατακτητές, έχει, ήδη, παραδοθεί στην Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές μέλη της.

Ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι για την ελληνική Κυβέρνηση το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό, χωρίς, όμως, να απαντήσει ευθέως στην επίσημη, προ ολίγων ημερών, τοποθέτηση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών που δήλωνε ότι «δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα».

www.kathimerini.com.cy

1 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 7 Απριλίου 2012 - 5:50:00 μ.μ. EEST  

Γὲλα,Σαχινὶδη,τὼρα που σε παὶρνει,δὸτι λὶαν συντὸμως θα σου κοπεὶ ο γὲλως ο προπετὴς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP