Ανοίγουν στρατόπεδα λαθρομεταναστών – κλείνουν σκοπευτήρια της Αστυνομίας!

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης*

Οι πρόσφατες αποφάσεις για δημιουργία «στρατοπέδων φιλοξενίας λαθρομεταναστών» από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επηρεάζουν αρνητικά την εκπαίδευση και την ετοιμότητα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας!
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και αφού δαπανήθηκαν 100.000 ευρώ, το νέο σκοπευτήριο της ΕΛΑΣ που είχε ανοίξει εδώ και έναν μήνα στην Αμυγδαλέζα, κλείνει λόγω της επικειμένης εγκαταστάσεως εκεί των λαθρομεταναστών. Οι εσπευσμένες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την δημιουργία «χώρων φιλοξενίας» των λαθρομεταναστών, δεν έχουν μόνο το ανάλογο οικονομικό, αλλά και επιχειρησιακό κόστος, στην περίπτωση εκείνη που αποφασίζεται η διάθεση χώρων όπως οι εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα.

Η υπηρεσία είχε κρίνει απαραίτητη την δημιουργία ενός δευτέρου σκοπευτηρίου στην Αμυγδαλέζα, για την καλύτερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της ΕΛΑΣ. Το σκοπευτήριο αυτό που εγκαινιάσθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, έκλεισε στις 11 Απριλίου με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Μετά την απόφαση για την φιλοξενία 820 λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, διαπιστώθηκε ότι η βληματοδόχος των σκοπευτηρίων είναι προς την πλευρά του «στρατοπέδου λαθρομεταναστών». Υφίσταται λοιπόν, θεωρητικώς, κίνδυνος από «αδέσποτα» πυρά. Επιπλέον, γνωμοδότηση ψυχολόγου της ΕΛΑΣ σημειώνει τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχουν οι πυροβολισμοί από εκπαιδεύσεις αστυνομικών, στην ψυχοσύνθεση των εγκλείστων…

Το νέο σκοπευτήριο, μαζί με τα άλλα υπάρχοντα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΕΚΑΜ, αποφασίσθηκε να μεταφερθούν στο Μαρκόπουλο. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η αναβολή του προγράμματος εκπαιδεύσεως των Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ. Ουδείς φυσικά από την πολιτική ηγεσία, ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες… Μέχρι, μήπως, την επόμενη ατυχία της ΕΛΑΣ, με θύμα κάποιον αστυνομικό;

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2012 - 3:47:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπαρχει πατρίδα για τους πολιτικάντηδες. Όλα στον βωμό της επανεκλογής του Χρυσοχοΐδη.

Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν τεστ νοημοσύνης για τον ελληνικό λαό.

Με απλά λόγια, εαν ο δικομματισμός βρεθεί με πάνω από 30%, ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε.

Ανώνυμος 12 Απριλίου 2012 - 5:35:00 μ.μ. EEST  

άρα είτε να μην γίνει εκει το κέντρο κράτησης είτε να μην κλεισει το σκοπευτηριο και αν φύγει καμιά αδεσποτη και σκοτώσει κανα παιδάκι δεν πειράζει ας μην έμπαιναν στη χώρα...

enkripto 12 Απριλίου 2012 - 7:50:00 μ.μ. EEST  

μέχρι το "και αν" καλά το πήγαινες..

το υπολοιπο χαρακτηρίζει εσένα και μόνο εσένα, ανώνυμε προβοκάτορα

konion 15 Απριλίου 2012 - 5:04:00 μ.μ. EEST  

Θὰ τὰ ποῦμε στὶς 6 Μαΐου 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP