Άσκηση διοικητικής μέριμνας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Διακλαδική άσκηση διοικητικής μέριμνας πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6-17 Απριλίου 2012 από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις περιοχές Doğanbey/Seferihisar της Σμύρνης. Η μεγάλης κλίμακας άσκηση σχεδιάστηκε από την Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού σε συνεργασία με τη Ταξιαρχία Πεζοναυτών με τη συμμετοχή 1336 στελεχών, 4 μεταφορικών αεροσκαφών που προχώρησαν σε ρίψη υλικών-εφοδίων, 10 ελικοπτέρων AS-532 Cougar, 3 αποβατικών σκαφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και 90 οχημάτων υποστήριξης διαφόρων τύπων.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέρος της εκπαίδευσης διεξήχθη σε προσομειωμένο περιβάλλον ΠΒΧ απειλών με χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού. Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν στις 17 Απριλίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel και οι υπόλοιποι Αρχηγοί Κλάδων.

strategyreports

3 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 23 Απριλίου 2012 - 6:00:00 π.μ. EEST  

Προσομοιωμὲνο περιβὰλλον ΠΒΧ...
Μὰλλον Συρὶα δεὶχνει το σενὰριο.
Αλλὰ βὲβαια και εμεὶς πρὲπει να επαγρυπνοὺμε,πολλοὶ εὶναι απὸ ετὼν βὲβαιοι ὸτι η Τουρκὶα διαθὲτει χημικὰ.

ΑΛΕΞΗΣ 23 Απριλίου 2012 - 5:30:00 μ.μ. EEST  

Πόσο εκπαιδευμένες είναι άραγε οι Ελληνικές Ε.Δ.για επιχειρήσεις σε περιβάλλον ΠΒΧ;Τί κάνουν οι αρμόδιοι;
Άλλωστε ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας έχει εμπειρία στο ζήτημα αυτό...

Ανώνυμος 25 Απριλίου 2012 - 12:37:00 μ.μ. EEST  

Α, κι εγώ όταν υπηρετούσα σαν δόκιμος ήμουν και ομαδάρχης ομάδας ΒΧ πολέμου. Φυσικά δεν είχαμε καμία εκπαίδευση και κανένα υλικό για τέτοιο πράγμα. Η ομάδα ήταν covered ops μόνο στα χαρτιά υπήρχαμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP