Οι γκρίζοι λύκοι στο Παρίσι

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Έκθεση καταπέλτης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα στη Γαλλία

Δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα στη εφημερίδα Le Point και το αρμενικό περιοδικό Nouvelles d’Arménie Magazine αναφέρουν μια έκθεση των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών για το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα στη Γαλλία και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό.

Η Le Point δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητα του Γιουσούφ Ζιγιά Αρπατσίκ, ο οποίος παρευρέθηκε στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου στο Παρίσι, από την Fransa Türk Fédérasyon (Τουρκική Ομοσπονδία της Γαλλίας), η οποία δεν θα ήταν τίποτα άλλο από «την κάλυψη των Γκρίζων Λύκων, τουρκική εθνικιστική οργάνωση, μερικές φορές βίαια». Αυτό το υποκείμενο, που δραπέτευσε δύο φορές από τη φυλακή θεωρείται ότι έχει ήδη «οργανώσει επιθέσεις ενάντια στους εχθρούς των Τούρκων». Ήταν σωματοφύλακας του Αλπαρσάν Τουρκές, ιδρυτή του ΜΗΡ, πήγε να πολεμήσει εναντίον των Αρμενίων του Καραμπάχ και κατά των Αμερικανών στο Ιράκ, από τη πλευρά των Τουρκμένων.

Το περιοδικό Nouvelles d’Arménie Magazine αφιερώνει από τη πλευρά του, έξι σελίδες για αυτή την έκθεση και δείχνει φωτογραφίες αυτού του ατόμου ενώ κάθεται λίγο μετά τη διαδήλωση του Ιανουάριου 2012 με τον Tayfur και την Fadime Erdugrul-Tastan, Αντιδήμαρχο της Hérouville και η οποία φέρεται να είναι μέλος των τοπικών γκρίζων λύκων. Την βλέπομε να φέρει το συγκεκριμένο σήμα αναγνώρισης των Γκρίζων Λύκων, στη οδό Πανεπιστημίου, κοντά στο κτήριο της Εθνικής Συνέλευσης.

Η έκθεση εξετάζει ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των συνιστωσών οργανώσεων αυτού του εθνικιστικού κινήματος (το Turquienews.com, το ραδιόφωνο MIT, την τουρκική ομοσπονδία της Γαλλίας κλπ.), των οργανώσεων της τουρκικής άκρας δεξιάς, που ενεργούν ως ενδιάμεσοι, και της τουρκικής κυβέρνησης που τις χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της. Σημειώνει, ειδικότερα, ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελεί την θεμέλια ιδεολογική ταυτότητα αυτού του νεφελώματος.

Μεταξύ των πολλών άλλων αποκαλύψεων αυτού του εκρηκτικού εγγράφου, μαθαίνουμε ιδιαίτερα ότι ο Pierre Nora, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελευθερία για την Ιστορία» και έντιμος ακαδημαϊκός, είναι αντικείμενο έρευνας που σκοπεύει να διευκρινίσει τη φύση των σχέσεών του με τα τουρκικά μέσα. Η έκθεση σημειώνει ιδίως τη συμπεριφορά εξοικείωσής του με το λεγόμενο Ντεμίρ Όνγερ, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ανατολία, «ευπαρουσίαστη βιτρίνα της διαδήλωσης».
Τέλος, αυτό το σημείωμα που υπογράφεται από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, προβαίνει στην εκτίμηση ότι αυτό το νεφέλωμα παρουσιάζει κίνδυνο, όχι μόνο «για τους συμπολίτες αρμενικής καταγωγής μας». Έπεται συνέχεια…

infognomonpolitics

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP