Νέες αρνητικές ειδήσεις για το F-35

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Νέες επικρίσεις δέχεται το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 από εχθές, λόγω της νέας «ατυχίας». Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέχρι σήμερα εκπαιδευτικής πτήσης, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, 15 λεπτά μετά την απογείωση λόγω ένδειξης διαρροής καυσίμου.

Τη διαρροή εντόπισαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία πετούσαν ως συνοδεία του F-35. Ο πιλότος εκτέλεσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επέστρεψε με το αεροσκάφος στη βάση, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επιπλέον, κατά την επιτυχημένη παρομοίωση του ιστότοπου defencepoint.gr, το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 θυμίζει το τελευταίο διάστημα τον μαθητή που χρειάζεται σπρώξιμο για να περάσει τις εξετάσεις, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μέσω της αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος, αποφάσισε να χαμηλώσει τις απαιτήσεις – προδιαγραφές, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στα σημεία ορόσημο της ανάπτυξής του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του Πενταγώνου για το μαχητικό, η οποία είχε ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2010, το F-35Α είχε ακτίνα δράσης μάχης 584 ναυτικών μιλίων, έναντι των 590 νμ που ήταν η βασική. Έτσι, αντί να γίνουν μηχανολογικές μετατροπές, προτιμήθηκε να γίνουν πιο ελαστικές οι απαιτήσεις, που ουσιαστικά θέλουν το αεροσκάφος να πετάει σε λιγότερο απαιτητικό προφίλ πτήσης, όσον αφορά το ύψος και την ταχύτητα.

Επιπλέον, το F-35B θα έχει στη διάθεσή του 10% περίπου περισσότερο διάδρομο απογείωσης… για να επιτύχει τις προδιαγραφές βραχείας απογείωσης. Ζήτημα με την ακτίνα δράσης μάχης έχει και αυτή η έκδοση, αφού είναι 15% χαμηλότερη, παρά το ότι θα μεταφέρει λιγότερο οπλικό φορτίο.

Το θέμα προκαλεί όπως είναι φυσικό αρνητικά σχόλια για το μαχητικό και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκευής του και κυρίως, αν θα υπάρξουν πρόστιμα στην εταιρεία.

Πηγή: www.defence-point.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP