Επιστρέφει στο Αιγαίο η φρεγάτα "Ύδρα"

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Πρόωρη αποχώρηση της ελληνικής φρεγάτας από την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Αταλάντα» για την καταπολέμηση της πειρατείας στη Σομαλία και μη περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή για το 2012 αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών στο υπουργείο Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, η φρεγάτα «Ύδρα» που δρα στην περιοχή από τις 29 Ιανουαρίου, εκτελώντας περιπολίες, έλαβε εντολή να επιστρέψει στην Ελλάδα, ένα μήνα νωρίτερα από τον προβλεπόμενο στον τρέχοντα εξαμηνιαίο προγραμματισμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση είναι δύο μήνες ανά εξάμηνο.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 7,5 εκατ. ευρώ φέτος, δεδομένου ότι το κόστος συμμετοχής της φρεγάτας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ανά μήνα.

www.in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2012 - 8:23:00 μ.μ. EET  

Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε πλοία και στρατό σε διεθνείς αποστολές και να μην μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας από τους λαθρομετανάστες μας και τους Τούρκους.

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2012 - 1:40:00 μ.μ. EET  

Μα αυτό είναι πιό ανόδυνο και πιό εύκολο.Hellas marine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP