Τουρκία και Χαμάς: Αγάπες και λουλούδια

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει η Τουρκία για μια ακόμα φορά. Σήμερα λοιπόν, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Χάλιντ Μεσάαλ, έφθασε στην Τουρκία για επαφές και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επαφή αυτή δεν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα του Τούρκου πρωθυπουργού που έχει δοθεί στον Τύπο. Η κυβέρνηση Ερντογάν τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με την ισλαμιστική οργάνωση, ανέφεραν συνεργάτες του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις χώρες της Δύσης και το Ισραήλ αλλά όχι από την Τουρκία. Την ίδια ώρα ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς επισκέπτεται την Τεχεράνη και ένα άλλο το Κάιρο. Στην Τεχεράνη ενδεχομένως να επιχειρηθεί η αποκατάσταση των κινούμενων σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον τελευταίο καιρό σχέσεων, ενώ το Κάιρο φαίνεται ότι εξακολουθεί να διατηρεί σημαντική επιρροή στη Χαμάς…

www.defence-point.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2012 - 10:30:00 π.μ. EET  

biji kurdistan..

φανταζεστε να βλέπαμε φωτογραφίες με αγκαλιες και φιλιά του Νετανιαχου με τον Καραγιλαν;

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2012 - 9:30:00 π.μ. EET  

Αφηστε τον να σκαψει βαθυτερα τον λακκο του..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP