Αλβανία: Ανθελληνικές αθλιότητες σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Με επεισόδια και υβριστικά ανθελληνικά συνθήματα έληξε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας. Οι οπαδοί της ομάδας των Αγίων Σαράντα υποδέχθηκαν με βρισιές και με μια τεράστια αλβανική σημαία, απλωμένη στην εξέδρα, καθώς και φωτογραφίες πολεμιστών του UCK του Κοσόβου, τους οπαδούς και την ομάδα της Χιμάρας.

Στη διάρκεια του αγώνα, που έληξε 2-1 υπέρ της ομάδας των Αγίων Σαράντα, ακούστηκαν ανθελληνικά συνθήματα. «Η ομάδα της Χιμάρας, η οποία παίζει στη δεύτερη κατηγορία του αλβανικού πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει συνεχώς τέτοιες συμπεριφορές από οπαδούς των υπόλοιπων αλβανικών ομάδων, που προκαλούν με ανθελληνικά συνθήματα τους Χειμαριώτες Έλληνες μειονοτικούς», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Είναι όμως να απορεί κανείς στην «αυλή των θαυμάτων» που λέγεται Βαλκάνια, που υπάρχουν, εάν υπάρχουν, λαοί με τους οποίους να οικοδομήσεις φυσιολογικές σχέσεις, χωρίς να φοβάσαι επιβουλή σε βάρος των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων… Αυτό προφανώς θα πρέπει να το θυμόμαστε…

www.defence-point.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2012 - 8:27:00 μ.μ. EET  

κατι διαβασα για νοθευμενα καυσιμα στις ΕΔ, έχει πάρει το αυτι σας κάτι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP