Στο Κυπριακό εξετάζεται μόνο η λύση της επανένωσης, απαντά η Κομισιόν σε Μπαγίς - Στρο

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επίτροπου Στέφαν Φούλε αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, σύμφωνα με την οποία «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό, ακόμη και η πιθανότητα η Τουρκία να προσαρτήσει τη Βόρεια Κύπρο».

Η Επιτροπή δεν σχολιάζει δηλώσεις ή ερμηνείες δηλώσεων πολιτικών εντός και εκτός Ευρώπης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πίτερ Στάνο. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια θέση της Επιτροπής ότι εξετάζεται μόνο μία λύση, αυτή της επανένωσης της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Π. Στάνο τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν για την επίτευξη αυτής της λύσης και προς τον σκοπό αυτό η Επιτροπή καλεί όλα τα μέρη να διαθέσουν όλη τους την ενέργεια για συνολική λύση του Κυπριακού.

Πηγή: www.kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP