Πυροβολισμοί μεταξύ αστυνομικών και διακινητών στον Έβρο

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Στην Παρέμβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, περιοχή Βοδολίβαδο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRΟΝDΕX, εντοπίστηκε λέμβος προερχόμενη από την Τουρκία, στην οποία επέβαιναν (3) διακινητές να αποβιβάζουν στην Ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου (25) λαθρομετανάστες,(19) υπηκόους Μπαγκλαντές και (6) υπηκόους Πακιστάν.

Συνέχεια ενας εκ των διακινητών πρότεινε όπλο και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν (2) διακινητές, (1) υπήκοος Τουρκίας και (1) υπήκοος Πακιστάν, ενώ διέφυγε στην Τουρκική όχθη και αναζητείται άγνωστος συνεργός τους. Παθόντες μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και παραμένουν φρουρούμενοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP