Το Super Puma της ΠΑ στο Μαυροβούνιο - βίντεο

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Η δράση του ελικοπτέρου Super Puma της ΠΑ, που έχει σταλεί στο Μαυροβούνιο για να συνδράμει τις αρχές στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων φαίνεται σε ένα βίντεο της τηλεόρασης του Μαυροβουνίου που ανέβηκε στο youtube και το εντοπίσαμε μέσω του defencepoint.gr. Στο βίντεο εμφανίζεται και ο αρμόδιος υπουργός του Μαυροβουνίου Boro Vucinic, που μαζί με τον Έλληνα πρεσβευτή Μανώλη Παπαδογιωργάκη επισκέφθηκε το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ευχαριστώντας την Ελλλάδα για την αλληλεγγύη της.


Το Super Puma της ΠΑ στάλθηκε στο Μαυροβούνιο για να συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού επιβατών αμαξοστοιχίας που ακινητοποιήθηκε λόγω χιονοστιβάδας, βορείως της Ποντγκόριτσας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το ελικόπτερο απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης / Αεροδρόμιο Ελευσίνας τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:49. Μετέβη μέσω Κέρκυρας στο Τίβα και από 14 Φεβρουαρίου συμμετέχει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και παροχής βοήθειας, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές του Μαυροβουνίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2012 - 3:31:00 μ.μ. EET  

Μπράβο στην "φτωχή" Ελλάδα που βοηθάει.. Και αυτά τα πούμα μη τα ματιάξουμε καλά βγήκαν. Εκείνα τα "φονικά" agusta bell τι απέγηναν όσα δεν έπεσαν?

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2012 - 6:46:00 μ.μ. EET  

Μου φαίνεται ή λείπει το FLIR??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP