"Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη ΜΙΤ" - παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Ηλιάδη

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Το εξαιρετικό βιβλίο του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μάνου Ηλιάδη “Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MİT” παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19.00 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης) από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων". Έχουμε ήδη αναφερθεί στο βιβλίο αυτό του "Νέστορα" της ελληνικής αμυντικής δημοσιογραφίας Μ. Ηλιάδη, που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όποιον πολιτικό ή υπηρεσιακό παράγοντα εμπλέκεται με την ασφάλεια της χώρας.

Αποτελώντας συνέχεια του επίσης κλασικού «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ» (έκδοση 1988, επανέκδοση 2010), το βιβλίο ενώνει τα πολύ μικρά και συνήθως δυσδιάκριτα κομμάτια του παζλ της μυστικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Μια δράση που δεν περιορίζεται μόνο στα στελέχη της ΜΙΤ, αλλά επεκτείνεται πλέον σε προσωπικό άλλων υπηρεσιών αλλά και οικονομικών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μια δράση που συγκροτεί τη νέα απειλή για τη χώρα μας, μια απειλή ύπουλη και πολύ πιο επικίνδυνη από την καθαρά στρατιωτική απειλή, που φυσικά συνεχίζει να υφίσταται. Ο συγγραφέας μετά από εξαντλητική δεκαετή έρευνα, συνέλεξε τις ψηφίδες της μυστικής υπονομευτικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα και εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του τις συνέθεσε με υπευθυνότητα, σχηματίζοντας την εικόνα της νέας τουρκικής απειλής για την πατρίδα μας

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν (κατ' αλφαβητική σειρά) οι:
- Γεώργιος Γεννηματάς, πρέσβης επί τιμή
- Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος - συγγραφέας
- Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας
- Στυλιανός Παναγόπουλος, πρώην Α΄ υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης, Σάββας Καλεντερίδης.Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP