Οι Γερμανικές εκτελέσεις

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Του Σαράντου Καργάκου

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν' αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ' αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ' ένα πικρό χαμόγελο.

Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!

Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.

Αν σ' όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν' απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι' αυτό το λόγο να είναι αποικία».

Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά.
αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.

Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε...»!

Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί - κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα.

Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι' αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα 'ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας... σκοτώσουν.

Μέρος Δεύτερο


Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά -βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:

- Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!...

Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό - σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.

Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.

- Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω...

Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:

- Να 'σαι συγχωρεμένος...

Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. Ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ' έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι' αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο - κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.

Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.

Υ.Γ. Το πρωτότυπο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε πολυτονικό

Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη

20 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 3:13:00 μ.μ. EET  

Κορυφαίο περιεχόμενο κειμένου!!

Μία ένσταση μόνο. Από εκείνη την Ελλάδα ξεπήδησαν δυστυχώς οι σημερινοί πολιτικοί, παιδιά οικογενειών και τζακιών, ντιντήδες, χαρτογιακάδες, σπουδαστές εξ Αμερικής, Αγγλίας και Γερμανίας που δεν έμαθαν τίποτα, πέρα από τον ραγιαδισμό και το κόμπλεξ κατωτερότητας μπροστά στη φραγκοκρατία. Και δεν εξαιρώ κανέναν από τους ηγέτες των κομμάτων.
Κι αν μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο οι παππούδες και οι γονείς μας έχτιζαν τη νέα Ελλάδα, με "χώμα, πέτρα και νερό", τώρα προνόησαν να μην έχουμε ούτε τη δυνατότητα να πάρουμε την πρώτη ύλη και να χτίσουμε.
Αμφιβάλλω για το τι καλό θα ξεπηδήσει από την όλη κατάσταση.

Κι αμφιβάλλω γιατί τα κόμματα και τα γκαιμπελικά τους ΜΜΕ συνεχίζουν ακόμα την κοπρο-προπαγάνδα τους, πουλώντας μας στο "και τέταρτο" φτηνιάρικο πατριωτισμό. Συνεχίζουν την ίδια πορεία με πριν, το πως θα βγουν στην εξουσία, ασχέτως αν δεν υπάρχει πατρίδα να κυβερνήσουν. Και το πλασάρουν ως πατριωτισμό και ρεαλισμό την κρίσιμη στιγμή.

Και αμφιβάλλω γιατί μέχρι τώρα δεν έχει βγει κανένας άλλος ή άλλοι άνθρωποι που να διαθέτουν και την πνευματική και αξιακή υπόσταση, σε συνδυασμό με τεχνοκρατικές γνώσεις..

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 7:36:00 μ.μ. EET  

μετά τους γερμανους τα ινια της χώρας ανελαβαν οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοτσολιάδες. Σιγά μην ζητούσαν και αποζημιώσεις

Αρματιστής 4 Φεβρουαρίου 2012 - 7:41:00 μ.μ. EET  

Ο κύριος Σαράντος Καργάκος, είναι ένας μεγάλος Έλληνας δάσκαλος. Γράφει, λαλεί και συμπεριφέρεται Ελληνικά. Ως εκ τούτου είναι κομμένος από τη κατεστημένη ενημέρωση. Τους χαλάει τη σούπα. Είχα τη τύχη να τον έχω καθηγητή στη ΣΕΘΑ.

Δηλώνω όμως, ότι εγώ δεν συγχωρώ την "άρια φυλή" για τα τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον της πατρίδας μας και του λαού της. Ακόμη πιστεύω ότι είναι αμετανόητοι. Δεν διδάχθηκαν τίποτε από την ιστορία τους.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 8:26:00 μ.μ. EET  

τον καταδότη τον συγχώρεσε, ίσως επειδή ήταν έλληνας. τους γερμανούς όμως αντίθετα ο ελλην χριστιανός δεν τους συγχωρεί. Και πονηρά ζητάει από την ελληνική δικαιοσύνη να επιδικάσει αποζημιώσεις και επανορθώσεις, ενώ ξέρει καλά πως πρέπει να το κάνει ενώπιον της γερμανικής διακιοσύνης.
Η οποία έκρινε χιλιάδες περιπτώσεων!
όμως δεν το κάνει γιατί φοβάται μυστικά αρχεία που πάλι θα αποδείξουν τον βρώμικο ρόλο άλλων ελλήνων. και κοροιδεύουμε τους πάντες με μυθολογίες τύπου Γκλέζου, Μίκη και λοιπών παλληκαριών της εποχής εκείνης!
πόσο θα κοροδεύουμε ακόμα?

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 9:30:00 μ.μ. EET  

Σε λίγο θα κατηγορήσουμε για το σημερινό μας χάλι τους Πέρσες.

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 10:35:00 μ.μ. EET  

Σκύβω το κεφαλι με ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΕΓΑΛΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΣΟΥ!!!
ΚΡΕΜΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ όποτε κρατικό κανάλι και ΟΧΙ τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ έχουν κάποια συζήτησή σου!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΜΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!!
ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΞΙΕ ΔΑΣΚΑΛΕ!! ΜΙΛΑ ΜΙΛΑ ΜΙΛΑ!!!

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2012 - 10:38:00 μ.μ. EET  

"αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται απόφασις τις δικαστηρίου, πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης"
Έτσι λέει η νομοθεσία στην δεκαετία του '50 με την οποία αθωώθηκαν οι Γερμανοί εγκληματίες πολέμου(Μέρτεν κτλ)και δεν θα μας θεωρούν οι Γερμανοί προτεκτωράτο όταν απελευθερώνουμε τους δολοφόνους μας????????

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2012 - 11:28:00 π.μ. EET  

Απάντηση στον Ανώνυμο 4/2 3.13.00μ.μ. Φίλε ετσι είναι, γιατί το πράγμα πάει αλυσίδα από παλιά. Εφ' όσον ανέλαβαν οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι να μας "σώσουν" απο τα δεινα της κατοχής και του εμφυλίου ήταν επόμενο να καθίσουν στο σβέρκο μας και να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη και τη πορεία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Δεν ηταν πολύ ευκολο να αρνηθούμε τη βοήθεια τους οταν πειναγαμε και πεθαίναμε απο ενα σωρο κακουχίες.Απλα οταν ξεπεινασαμε ηταν πολυ αργα πια να τους διώξουμε γιατι τοτε ειχαν εδραιωθει πια για τα καλά. Και να μη ξεχναμε οτι ηταν και ειναι πολυ δυσκολο να κυβερνήσουν ανεξάρτητοι και τελείως ελεύθεροι πατριώτες τη χώρα.Πιστεύω οτι τα πάντα ελέγχονται απο εξω δια των εσω. Δούρειος ίππος.Οποιος παει να σηκώσει παντιέρα περηφάνειας και ανεξαρτησίας τον τρωνε λάχανο, φιλαράκο που απορείς. Γιατι αρκετοι πολιτες που διαμαρτυρονται δεν τα ξέρουν αυτα. Τι εκαναν στον Κέννεντυ;Και σε τοσους αλλους;Που σηκωσαν ανάστημα στις μεγάλες δυνάμεις;Ειτε ηταν πολιτικοί είτε καλλιτέχνες η θρησκευτικοι ηγέτες η δημοσιογραφοι κλπ. Μην ειστε τόσο αφελείς.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2012 - 1:24:00 μ.μ. EET  

ΠΡΟΣ 4 φεβρ/ιου 07΄36 Ποίοι ήταν οι κυβερνώντες ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες μήπως ο Γεώργιος Παπανδρέου,ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ ή οι πολεμιστές του Ρίμινι και του ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ;Αυτοί ποιόν πολεμούσαν;Αν δεν γνωρίζεις ιστορία ή υπόπτως θέλεις να την παραποιείς, όπως τόσα χρόνια κάνει το ΚΚΕ, δεν σου φταίμε εμείς να διαβάζουμε τις κουτουράδες σου.Εκτός αυτού είδα και στις κομμουνιστικές χώρες τι αποζημειώσεις διεκδίκησαν ή διεκδικούν τα πρώην Σταλινικά φιλαράκια του Χίτλερ.Πες δόξα τω ΘΕΟ που δεν επικράτησαν οι αδελφοκτόνοι αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες γιατί ειδάλως θα είχαμε χειρότερα χάλια και περισσότερους εκτελεσθέντες αθώους Ελληνες από όσους έσφαξαν οι Ναζί.Τα χαιρετισματά μου στον Περισσό.

kagelarios 5 Φεβρουαρίου 2012 - 3:33:00 μ.μ. EET  

Μεγιστος! Για μια ακομα φορα ηθος-λογος-λεβεντια μεσα σε λιγες γραμμες. Κυριε Καργακο σας χρειαζομαστε.

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2012 - 3:47:00 μ.μ. EET  

@5 Φεβρουαρίου 2012 1:24:00 μ.μ. EET

γιατί λες ψέματα; φυσικά και διεκδικήσαν και πήραν αποζημιώσεις οι κομμουνιστικές χώρες, πχ. Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Πολώνία, την ίδια στιγμή που η μισή Ελλάδα ήταν ειτε στις εξορίες, είτε στις φυλακές.
Τα συνεταιράκια των Γερμανών επι κατοχής, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά κατελαβαν και αξιώματα ;)

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2012 - 5:51:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς, γιουσουφάκια των Γερμανών, των Εγγλέζων και των Αμερικανών υπήρχαν πολλά, όπως υπήρχαν και των Σοβιετικών.

Το θέμα είναι να ξεπεράσουμε πλεον τα σύνδρομα του Εμφυλίου και να πάμε μπροστά ενωμένοι. Αρκετα με το διχασμό!

enkripto 6 Φεβρουαρίου 2012 - 9:31:00 π.μ. EET  

Ο Εμφύλιος τελείωσε...

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2012 - 1:05:00 μ.μ. EET  

ΠΡΟΣ 5ΦΕΒΡ.1'24ΜΜ. 1.Αποζημιώσεις δεν πήραν οι οικογένειες των εκτελεσθέντων της Γιουγκοσλαβίας,Πολωνίας.Οσο γιά την Αλβανία, τι αποζημίωση να πάρει που ήταν στο πλευρό του Μουσολίνι;Τρία Αλβανικά τάγματα πολέμισαν στό πλευρό της Ιταλίας εναντίον μας,όπως και οι Βούλγαροι. 2.Γιά αυτούς που δικαίως πήγαν εξορίες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας των φρικτών τους αδελφοκτόνων εγκλημάτων,αλλά έζησαν έστω και στην εξορία,ενώ τα θύματά τους πού τα βάπτισαν μοναρχοφασίστες γέμισαν πολλά πηγάδια με σώματα χιλιάδων αθώων και όχι ταγματασφαλιτών όπως οι κομμουνιστές ακόμα ισχυρίζονται. Αυτό αποδεικνύεται από την θεωρία σου ότι έμειναν παντελώς ατιμώρητοι.Άρα ποίοι κοίτωνται δολοφονημένοι στις χαράδρες μέχρι σήμερα;Μα φυσικά κάποιοι σαν τον ΣΥΝΤ/ΑΡΧΗ ΨΑΡΡΟ και χιλιάδων γυναικόπαιδων αμάχων οι οποίοι δεν ήθελαν να συνταχθούν με τον κόκκινο φασισμό. 3.Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το ΚΚΕ από τα χρόνια της κατοχής προέβαινε σε εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων ΕΛΛΗΝΩΝ αντί να κυνηγάει τους Γερμανούς[στην γέφυρα του Γοργοποτάμου τον παρακάλαγαν τον Βελουχιώτη να συνδράμει οι Αγγλοι και ο Ζέρβας]γιατί μόνο μέλημά του ηταν η ένοπλη κατάληψη της εξουσίας με την αποχώρηση των Γερμανών.Για αυτό είχαν έρθει σε συμφωνία το ΚΚΕ με την ανωτέρα Γερμανική διοίκηση την οποία συνέφερε,στην υποχώρησή της,οι κομμουνιστές να συγκρατήσουν τους ΑγγλοΑμερικανούς[υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις όπως και φωτογραφίες με καπετανέους του ΕΛΑΣ και Γερμανών πλάι πλάι,αρχεία της ΣΤΑΖΙ].Αλλη απόδειξη είναι ο οπλισμός με τον οποίο βρέθηκε ο ΕΛΑΣ ενώ στην αρχή ήταν καθαρά από τα υπολείματα του Ε.Σ και Αγγλικός,προς το τέλος του πολέμου είχε σύγχρονο Γερμανικό οπλισμό και φυσικά όχι αποκτημένο απο τις επικές του μάχες με τους Γερμανούς.Γνωστός ο τρόπος στρατολόγησης του ΕΛΑΣ.Φυσικά υπήρξαν και πολλοί που λόγω κάποιας φήμης οικογενειακής ή συκοφαντίας μεταπολεμικά ταλαιπωρήθηκαν σε εξορίες,κακώς κάκιστα. 4.Όσον αφορά τα συνεταιράκια των Γερμανών που δεν ετιμωρήθηκαν σε αυτό ευθύνεται η ανταρσία του ΚΚΕ που τους έδωσε την ευκαιρία να συνταχθούν με τις Εθνικές δυνάμεις,γιατί άλλο;,μα φυσικά γιά να μην σφαχτούν από τους κομμουνιστές.Βέβαια κάποιοι ολίγοι καταδότες πολύ γνωστοί εκτελέσθηκαν, άλλοι όμως ως χαμαιλέωντες συνεργάσθηκαν με τις Εθνικές Δυνάμεις γιά να επιβιώσουν,αυτή είναι η αλήθεια είτε σου αρέσει είτε όχι. 5.Φίλε μου της 5 φεβρ.5'51μμ το σωστό είναι αυτό που λες,ΑΛΛΑ όταν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές.Χρόνια τώρα βλέπουμε ότι ενώ το Ελληνικό κράτος νομιμοποίησε το αδελφοκτόνο ΚΚΕ και χορήγησε και συντάξεις στους σφαγείς αγωνιστές του[όσο για τους πραγματικούς αγωνιστές του Αλβανικού μετώπου,ΤΊΠΟΤΑ]αυτοί επιμένουν να υβρίζουν το Ελληνικό κράτος, τους θεσμούς του και σε κάθε διαμαρτυρία τους να το διαλύουν, να καίνε την σημαία μας, μα πάνω από όλα να διαστρεβλώνουν προς όφελός τους την ιστορία μας.Το ΚΚΕ δεν ήταν αυτό που με τον Τίτο έστησαν την ιστορία που μας παιδεύει ακόμα τάζοντας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας στους Γιουγοσλάβους ώς αντίτιμο για την παραχθήσα βοήθεια σε αυτούς και έξοδο των Βούλγάρων στο Αιγαίο μας.Άλλωστε είναι γνωστή η θεωρία των κομμουνιστών όχι πίστη στην πατρίδα αλλά στο κόμμα,κάτω τα σύνορα όλοι ένας αχταρμάς.Αδελφέ σύνδρομα έχουν οι ασθενείς και οι ψυχασθενείς εδώ μιλάμε γιά την ιστορία της πατρίδας μας η οποία γράφτηκε με το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων που έχασαν τα νιάτα τους υπερασπίζοντας την ΕΛΛΑΔΑ μας όταν άλλοι την πούλαγαν και τώρα την διαστρεβλώσουν.Περασμένα και συγχωρεμένα ΝΑΙ και έτσι είναι σωστό και χριστιανικό ΑΛΛΑ ξεχασμένα ή παραποιημένα όχι γιατί τότε είναι προσβολή στην μνήμη των χιλιάδων αθώων θυμάτων μας και πιθανόν να αναγκαστούμε να τα ξανά υποστούμε εάν ξεχάσουμε την ιστορία μας.Αυτοί που είχαν η έχουν ακόμα αίμα αδελφικό στα χέρια τους οφείλουν να ζητήσουν έστω και τώρα συγγώμη απο τον Ελληνικό λαό και τότε όλα να είσαι σίγουρος θα ξεχαστούν . Μην ζητάνε όμως και τα ρέστα. Δεν είχα σκοπό να βγώ εκτός θέματος ούτε να στενοχωρήσω κανέναν αδελφό μου.Mετά τιμής Hellas marine.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2012 - 2:15:00 μ.μ. EET  

ο εμφυλιος τελειωσε, όπως και ο ΒΠΠ αλλά κάποιοι τώρα θυμηθηκαν τις αποζημιώσεις ;)

enkripto 6 Φεβρουαρίου 2012 - 7:26:00 μ.μ. EET  

Eγώ θα επαναλάβω ότι ο εμφύλιος τελειωσε. Και κάτω απο το σχόλιο γράφει ενκρυπτώ (εγώ δλδ) όχι Οδυσσέας.

Τώρα επι της ουσίας, είναι ενδείκτικο ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία κάποιοι ως κλασσικοί Έλληνες ενδιαφέρονται περισσότερο για το πως θα φάει ο ένας το λαρύγγι του άλλου παρά για φλέγοντα ζητήματα όπως αυτό των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Κρίμα.

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2012 - 8:30:00 μ.μ. EET  

Πώς ειναι φλέγον θέμα; όταν άλλες χώρες κινηθηκαν για τις αποζημιώσεις το '50 και το '60, εμεις περιμέναμε μεχρι το 2010!

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2012 - 10:29:00 π.μ. EET  

ΠΡΟΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ.Επιμένω και ας στεναχωριούντε κάποιοι.ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΟΧΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ. Πιά η διαφορά ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ,ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ η ΟΔΥΣΣΕΑΣ,είμαστε όλοι μιά ωραία οικογένεια αλλά τον Οδυσσέα,χωρίς παρεξήγηση, τον ΠΑΩ γιατί είναι λίγο τσαντίλας.Οσο για αυτούς που ακόμα ονειρεύονται να κόψουν λαρύγγια Ελληνικά,εκτός από τους αλλοδαπούς εχθρούς μας,είναι και οι ημεδαποί απόγονοι,μάντεψε ποιών;Μην τα θέλετε όλα στο πιάτο.Κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν. Όσο γιά τις πολεμικές αποζημιώσεις,επί του θέματος επιτέλους,κάτι μου λέει ότι οι μεταπολεμικές Ελληνικές κυβερνήσεις σε κρυφές συμφωνίες με Γερμανία ίσως κάτι έβαλαν στην τσέπη για αυτό και βρέθηκαν ζάμπλουτα κάποια οικογενιακά τζάκια πολιτικών μας.Ίσως πάλι να τις έκαναν,γαργάρα,λόγω της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής,στρατιωτικοεξοπλιστικής βοήθειας ή της αποδοχής χιλιάδων εργατών που δεν είχε την δηνατότητα να θρέψει η ΕΛΛΑΣ.Η Ιταλία ξεχρέωσε με κάποια κοινοφελή έργα. Βέβαια για τους όλιγους πολιτικούς μας,εκτός ΠΛΑΣΤΗΡΑ,είχε.Πάντα έχει για τους λίγους κοπρίτες που όταν γίνεται μία κρήση,και τότε τους χρειάζεται η ΕΛΛΑΣ,αυτοί κλ----ν μέντες ή κρύβονται στα σπίτια ή στα γραφεία τους.ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.Ας υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν διορισμούς στο δημόσιο τα κόμματα και τότε θα βλέπαμε σκηκές απείρου Ελληνικού κάλους δεκαετιών 80-90 με οδομαχίες ψηφοφόρων.Σιγά που ορίμασε ο ΕΛΛΗΝ,Απλά η μάσα του κόπηκε γιά αυτό τώρα βλέπει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και σκούζει. Hellas marine.

Οδυσσέας 7 Φεβρουαρίου 2012 - 11:48:00 π.μ. EET  

@ Hellas Marine:
Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, αλλά αυτό που σωστά σου λέει ο enkripto είναι ότι αυτές οι συζητήσεις διχάζουν, ενώ η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες, και πρέπει να τις αντιμετωπίσει ενωμένη. Και όπως είπες κι εσύ, έχουμε βγει εκτός θέματος. Οπότε να τελειώνουμε εδώ.

Ως προς τά γερμανικά εγκλήματα να προσθέσω ότι υπάρχει νόμος που σταματάει τις ποινικές διώξεις, αλλά δεν υπάρχει καμία παραίτηση της Ελλάδας από τις αποζημιώσεις που δικαιούται, και αν ακόμα έγινε μυστική συμφωνία από κάποιον, είναι παράνομη και δε δεσμευει το ελληνικό κράτος σήμερα. Επομένως αν υπάρχει πολιτική ηγεσία με κότσια, ...

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2012 - 12:56:00 μ.μ. EET  

ΔΕΚΤΟΝ. Δεν διαφωνώ πουθενά.Hellas marine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP