Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας με F-16 Block 52+

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012Η εμπειρία των χειριστών του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16D Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, απέτρεψε τραγωδία την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστοτόπου www.defence-point.gr, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας αποπροσγειώσεων (touch and go), προκλήθηκε αναδίπλωση των σκελών του συστήματος προσγείωσης, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του αεροσκάφους εντός του διαδρόμου του αεροδρομίου (προφανώς το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε «με την κοιλιά», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στα σκέλη και στις εξωτερικές δεξαμενές.

Ο κυβερνήτης και ο εκπαιδευόμενος, αμφότεροι Ιπτάμενοι αξιωματικοί μεγάλης εμπειρίας (ιδίως ο κυβερνήτης), μετά την ακινητοποίησή του, εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες ενέργειες εγκατάλειψης του αεροσκάφους, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, ενώ ο σωστικός μηχανισμός της αεροπορικής βάσης έσπευσε έγκαιρα στο σημείο με αποτέλεσμα να αποφευχθούν «παρατράγουδα».

Αρμόδια επιτροπή διεξάγει ήδη έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2012 - 2:12:00 μ.μ. EET  

Επισκευάζεται τελικά;

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2012 - 4:58:00 μ.μ. EET  

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ μιλάει για μικρές υλικές ζημιές.
Λογικά επισκευάζεται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP