Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MIT

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ένα νέο βιβλίο, συνέχεια του «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ» (έκδοση 1998, επανέκδοση 2010), έρχεται στην ουσία να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Δηλαδή, να ενώσει τα πολύ μικρά και συνήθως δυσδιάκριτα κομμάτια του παζλ της μυστικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.Μια δράση που δεν περιορίζεται μόνο στα στελέχη της ΜΙΤ, αλλά επεκτείνεται πλέον σε προσωπικό άλλων υπηρεσιών αλλά και οικονομικών οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μια δράση που συγκροτεί τη νέα απειλή για τη χώρα μας, μια απειλή ύπουλη και πολύ πιο επικίνδυνη από την καθαρά στρατιωτική απειλή, που φυσικά συνεχίζει να υφίσταται. Πρόκειται για το βιβλίο “Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MIT”, του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μάνου Ηλιάδη, που, όπως αναφέρει ο εκδότης, είναι ο Νέστωρ του αμυντικής αρθρογραφίας στην Ελλάδα, ο οποίος μετά από εξαντλητική δεκαετή έρευνα, συνέλεξε τις ψηφίδες της μυστικής υπονομευτικής δράσης των Τούρκων στην Ελλάδα και εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του τις συνέθεσε με υπευθυνότητα, σχηματίζοντας την εικόνα της νέας τουρκικής απειλής για την πατρίδα μας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο έμπειρος αναλυτής και συγγραφέας αναφέρει στον επίλογο του βιβλίου του:«Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του βιβλίου, ο βασικός σκοπός του συγγραφέα ήταν να αναδείξει την έκταση της τουρκικής απειλής που θέτει η πολυσχιδής κατασκοπευτική δραστηριότητα και εν γένει υπονομευτική δράση των τουρκικών υπηρεσιών, με την παρουσίαση σε ένα ενιαίο σύνολο όλων των επισημανθέντων περιστατικών. Και τούτο διότι οι τουρκικές αυτές δραστηριότητες, οσάκις αποκαλύπτονται και προβάλλονται από τον τύπο ως μεμονωμένα περιστατικά, είτε απασχολούν πρόσκαιρα την κοινή γνώμη, είτε την εθίζουν σε αυτά, κατά τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στον αέρα ή στην θάλασσα.

Η διαφορά μεταξύ των περιστατικών κατασκοπείας και συναφών ενεργειών αφ’ ενός και των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα και στην θάλασσα αφ’ ετέρου είναι η εξής. Με τις τουρκικές προκλήσεις, την έμπρακτη δηλαδή αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, επιδιώκεται η σε βάθος χρόνου παγίωση καταστάσεων και η δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία όμως είναι αδύνατον να επιβληθούν χωρίς την κατάληξη σε βίαιη αντιπαράθεση. Και τούτο διότι η πίεση της κοινής γνώμης σε ενδεχόμενη απώλεια εθνικής κυριαρχίας καθίσταται τόσο έντονη που η προσφυγή στον πόλεμο καθίσταται σχεδόν αναπόφευκτη, όσο και εάν η συχνότητα των τουρκικών προκλήσεων, δια της συνεχούς αναφοράς τους στα ΜΜΕ, έχει προκαλέσει ένα είδος «μιθριδατισμού» στην κοινή γνώμη.

Με τις δραστηριότητες, όμως, που αποτελούν το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, η γνώση των οποίων παραμένει κτήμα συγκεκριμένων μόνον υπηρεσιών και μελών της κυβερνήσεως, η άγνοια της κοινής γνώμης, δεν της επιτρέπει να λειτουργεί ως μηχανισμός πιέσεως στην κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπό την έννοια των παραπάνω, ο προαναφερθείς σκοπός του παρόντος βιβλίου δεν ήταν μόνο η παρουσίαση σε ένα ενιαίο σύνολο των παραπάνω τουρκικών ενεργειών, με σκοπό την απλή ανάδειξη της εκτάσεως του φαινομένου, αλλά κυρίως η ευαισθητοποίηση, για να μη πούμε και αφύπνιση της κοινής γνώμης και η έξοδός της από την άγνοια -και ως εκ τούτου και αδράνεια- στην οποία την έχει οδηγήσει η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας.»


Εμείς απλά να ευχηθούμε το βιβλίο αυτό να φτάσει σε πολλά χέρια, για πετύχει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την υπονομευτική δράση των τουρκικών υπηρεσιών, οργανισμών και εταιρειών στην Ελλάδα.

http://strategyreports.wordpress.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2011 - 9:36:00 π.μ. EET  

Κατά τα άλλα, η ΕΥΠ ετοιμάζεται να προσλάβει "ελληνοποιημένους" λαθρομετανάστες για ...."πράκτορες"!!!! Ε ρε γλέντια που λέει και ο απέναντι "καραγκιόζ πασά"!!!!!!!!

Ανώνυμος 23 Δεκεμβρίου 2011 - 9:39:00 μ.μ. EET  

δεν το πιστευω .Οι φιλοι και δημοκρατες τουρκοι κατασκοποι οχι δεν ειναι δυνατον προβοκατσια βιβλιο.Εδω το προξενειο κομοτηνης ειναι το παραδειγμα στον κοσμο.Το 1955 ο θειος μου εφυγε για διακοπες στην ελλαδα απο την πολη .....

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2011 - 1:38:00 μ.μ. EET  

Tα μαθατε ο γιλμαζ λεει οτι η μ.ι.τ εκαψε τα ελληνικα δαση λετε να ειναι αληθεια ? Γιατι για βοσκους μας λεγανε συνεχεια και εγω πιστευω οτι λενε οι ελληνες πολιτικοι δημοσιογραφοι....καλα χριστουγεννα

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2011 - 12:05:00 π.μ. EET  

το θέμα δεν ειναι ποιος έβαλε την φωτιά, αλλά ποιος καταπάτησε τα καμένα και έχτισε βίλες...

Mithridates 26 Δεκεμβρίου 2011 - 3:26:00 π.μ. EET  

Το θέμα είναι οι επιχειρήσεις των Τούρκων στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Και αυτό θα αναδεικνύεται θες δε θες anonim 26 Aralık 2011 12:05:00

Αnladım?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP