Τουρκικό φορτηγό πλοίο σε κίνδυνο βορειοδυτικά της Σάμου αρνήθηκε ελληνική βοήθεια

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Δυνάμεις έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος και της πολεμικής αεροπορίας έσπευσαν μετά την εκπομπή σήματος κινδύνου από τουρικό φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Σάμου, το πρωί της Τρίτης, ωστόσο το 12μελές πλήρωμά του αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια και τελικά παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό σκάφος.

Tα αίτια της ημιβύθισης του φορτηγού πλοίου Dogu Haslaman, υπό τουρκική σημαία, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών, παραμένουν άγνωστα.

Από το φορτηγό, που μετέφερε λίπασμα, έγινε εκπομπή σήματος κινδύνου στις 10:55 το πρωί της Τρίτης. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το Super Puma «απογειώθηκε για αποστολή έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες», καθώς το τουρκικό φορτηγό «βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Χίου και Σάμου και εντός του FIR Αθηνών, περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα του πλοίου «είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο PIRIREIS» και ότι «το πλήρωμα αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο PIRIREIS, αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν».

Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του πολεμικού ναυτικού.

Το τουρκικό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Νικολάγιεφ της Ουκρανίας, με προορισμό το Ισραήλ.

www.in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2011 - 7:31:00 μ.μ. EET  

Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν και τα Ίμια; Με την προσάραξη μιας φορτηγίδας που "τυχαία" πήγε και κόλλησε στα αβαθή; Και καταλήξαμε να αναφέρονται τα Ίμια ως Ίμια/Καρντάκ σε όλες τις ξενόγλωσσες αναφορές;
Οι Τούρκοι είναι πολύ μεθοδικοί και τώρα που μύρισε το πτώμα όλα τα όρνια ετοιμάζονται να επωφεληθούν...

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2011 - 11:41:00 μ.μ. EET  

γιατι δεν βυθιζουμε ενα τουρκοπλοιο να τελειωνουμε με τα αστεια τους και εαν δεν μπορουμε ας φωναξουμε τους ισραηλινους να μας δειξουν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP