Ευχαριστούμε για την αντιγραφή!

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Είχαμε δημοσιεύσει ένα κομμάτι του εκδότη του περιοδικού Δούρειος Ίππος, Σάββα Βλάσση σχετικά με την Πρώτη επαφή του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους το οποίο είχε την καλοσύνη να μας στείλει στις 24 Νοεμβρίου, μιας και ήταν παρών σ' εκείνη την συνάντηση. Το κομμάτι ανέβηκε την επομένη στο Εν Κρυπτώ.

Εκεί μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

"Διερωτήθηκε μάλιστα, τί προλαβαίνει να μάθει ένας στρατιώτης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Απέρριψε δε κατηγορηματικώς το λεγόμενο «πολιτικό κόστος» σε μία τέτοια περίπτωση, θεωρώντας ότι οι πάντες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης λύσεως. Ο υπουργός κρίνει αυτονόητο ότι το μέτρο θα προχωρήσει ταυτόχρονα με την προσπάθεια καταργήσεως μονάδων των μετόπισθεν, προκειμένου να ενισχυθεί το ποσοστό επανδρώσεως των μονάδων των πρόσω".
Την ίδια παράγραφο με ελαφρές αλλαγές -κι ένα λάθος- διαβάσαμε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν σε παρόμοια φαινόμενα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο να μας αντιγράφετε -στην συγκεκριμένη περίπτωση τον συνάδελφό σας Σάββα Βλάσση- και χαιρόμαστε μάλιστα ιδιαιτέρως που διαβάζετε το Εν Κρυπτώ. Θα ήταν σωστό και δεοντολογικό, τουλάχιστον να αναφέρετε απο πού έγινε η αντιγραφή, και αυτή να μην γίνεται ...εν κρυπτώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP