Πρώτη απογείωση του F-35C με υποβοήθηση καταπέλτη

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον βίντεο από την πρώτη απογείωση του F-35C με υποβοήθηση καταπέλτη, που έγινε στις 27 Ιουλίου με χειριστή τον δοκιμαστή πιλότο του US Navy, Christopher Tabert.Το συγκεκριμένο πρωτότυπο με κωδικό CF-3 προορίζεται για δοκιμές καταλληλότητας για αεροπλανοφόρα, και βρίσκεται στη βάση του Lakehurst για δοκιμές καταπέλτη και εξαγωγής καυσαερίων. Το F-35C είναι η έκδοση αεροπλανοφόρου του F-35 Joint Strike Fighter, και διαφέρει τόσο από την έκδοση F-35A (συμβατικής αποπροσγείωσης) όσο και από την έκδοση F-35B (κάθετης αποπροσγείωσης). Έχει μεγαλύτερες πτερυγικές επιφάνειες που ανταποκρίνονται στις χαμηλότερες ταχύτητες αποπροσνήωσης σε αεροπλανοφόρα, καθώς και ενισχυμένο σύστημα προσγείωσης που ανταποκρίνεται στις μεγαλύτερες καταπονήσεις από τις επιταχύνσεις του καταπέλτη και τις απότομες επιβραδύνσεις κατά την προσνήωση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP