Άλλη μια μέρα στο ...γραφείο! - Διάσωση Τούρκου Ιστιοπλόου από την ΠΑ

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011


Και μιά είδηση που πέρασε ως συνήθως στα ψιλά. Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 24 Ιουνίου και το βίντεο ανέβηκε στον ιστότοπο της ΠΑ στις 4 Ιουλίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα και διάσωση εντός της Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων Αθηνών (Athens Flight Information Region) αποτελεί υποχρέωση και δικαιοδοσία της Ελλάδος σύμφωνα με την Συνθήκη του Σικάγου και τη Σύμβαση του Αμβούργου, όχι μόνο de jure αλλά όπως διαπιστώνουμε και στο παρακάτω βίντεο -για άλλη μια φορά- και de facto.

Η Τουρκία έχει δηλώσει όριο για την έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ναυτικών ατυχημάτων τον 25ο μεσημβρινό το 1989, έξι χρόνια αφού η Ελλάδα είχε δηλώσει τα όρια του FIR Αθηνών. Πέρα από τα νομικά επιχειρήματα η καθημερινή πρακτική δείχνει σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκεί αυτό το δικαίωμα 365 μέρες το χρόνο σε κάθε καιρό και με κάθε συνθήκες, παρά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν πολλές φορές ως προς την αντιμετώπιση που έχει το προσωπικό και τα πληρώματα μας σε θέματα οδοιπορικών, φύλλων πορείας, υπερωριών, αργιών κλπ, από την ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΑ:

(24/6/2011) Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 10:22 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Χίου, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διάσωση Τούρκου υπηκόου, λόγω εισροής υδάτων στο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαινε, ενώ αυτό έπλεε μεταξύ Άνδρου και Τήνου. Η αποστολή ολοκληρώθηκε στις 11:09 με τη μεταφορά του διασωθέντος στη Μύκονο.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ


http://www.haf.gr/media/sar_turk_24_6_11.wmv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP