«Δημοκρατική αυτονομία» κήρυξαν οι Κούρδοι της Τουρκίας

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

«Δημοκρατική αυτονομία» των Κούρδων που ζούνε στην Τουρκία και αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού κήρυξε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κογκρέσο, η σημαντικότερη κουρδική πολιτική οργάνωση στη γετονική χώρα, σήμερα σε συνέδριο στο Ντιγιάρμπακιρ, στο οποίο συμμετείχαν 850 αντιπρόσωποι της κουρδικής μειονότητας.«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να αποτελούν μια μη αναγνωρισμένη οντότητα» αναφέρεται στην τελική διακήρυξη που υιοθέτησαν οι σύνεδροι. Εκπρόσωποι του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, δήμαρχοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στο συνέδριο. Η διακήρυξη αναγνώστηκε από την ανεξάρτητη βουλευτή από τη Βαν, Αϊσέλ Τουγλούκ, ενώ το συνέδριο διήρκεσε έξι ώρες.

«Διακρίνουμε τη γενοκτονία που διαπράττεται από τα έθνη-κράτη. Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος, η άρνηση συνεχίζεται. Ακόμη και όταν αναγνωρίστηκε η εθνική οντότητα του κουρδικού λαού, συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσπασής του. Η απόρριψη της αποφυλάκσιης του Χατίπ Ντιτσλέ και άλλων βουλευτών το αποδεικνύει. Η πολιτιστική γενοκτονία κατά της κουρδικής γλώσσας ως μητρικής γλώσσας συνεχίζεται. Τα δικαιώματα, η γλώσσα και η ζωή του κουρδικού λαού αγνοούνται»,

Ο Ντιτσλέ είχε εκλεγεί στη Βουλή στις εκλογές πού έγιναν ένα μήνα πριν, αλλά αποκλείστηκε από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή διότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε σχέση με συνεργασία με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Οι Κούρδοι δεν θέλουν να είναι πλέον ένας μη καθορισμένος εθνικά πληθυσμός. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο άλλος λαός, όπως οι Κούρδοι, οι οποίοι, ενώ είναι 40 εκατομμύρια, δεν έχουν δικαιώματα. Εμείς, ως κουρδικός λαός, κηρύσουμε τη δημοκρατική μας κυριαρχία, παραμένοντας στην εθνική ενότητα της Τουρκίας . στη βάση της κατανόησης μιας κοινής μητέρας πατρίδας, εδαφικής ενότητας και προοπτικής ενός δημοκρατικού έθνους», δήλωσε η Τουγλούκ. «Προσκαλούμε όσους ζούνε στα εδάφη μας να αυτοχαρακτηρίζονται στο εξής ως πολίτες του δημοκρατικά αυτόνομου Κουρδιστάν», δήλωσε.

Αγγελιοφόρος

5 σχόλια:

Νικήτας 17 Ιουλίου 2011 - 1:54:00 μ.μ. EEST  

Εύγε στον αδούλοτο Κουρδικό λαό.
Λαός ζωντανός με αίμα και κόκκαλα.

BIJI KURDISTAN

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2011 - 6:23:00 μ.μ. EEST  

Όλε λέμε.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2011 - 12:44:00 μ.μ. EEST  

Άντε και στα δικά μας, να αποτινάξουμε τον ξένο ζυγό που ήδη μας επιβάλανε.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2011 - 12:49:00 μ.μ. EEST  

Pros ton idioktiti tou site.
An pliktrologiseis sketo
enkripto.com to site emfanizei mia selida tis www.godaddy.com

Gia na emfanistei to site prepei na pliktrologisoume www.enkripto.com

Valte ena htaccess redirect apo non www to www

Me ektimisi

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2011 - 3:18:00 μ.μ. EEST  

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΔΟΥΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP