Μακεδονομάχος 2011

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Ακολουθεί Δελτίο τύπου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ)

Ολοκληρώθηκε το διάστημα 6-8 Μαΐου ο Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας / Άσκηση Μακεδονομάχος , που έλαβε μέρος στην περιοχή Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής.
Η συμμετοχή ανήλθε σε 22 τετραμελή περίπολα εφέδρων που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην άσκηση καθώς και να συμμετάσχουν στην διοργάνωση με τον αριθμό της οργανωτικής να αγγίζει τα 60 άτομα.
Δυστυχώς παρά το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό η συμμετοχή τους δεν έγινε δυνατή λόγο του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την πρόσκληση μέχρι την έναρξη του αγώνα γεγονός που σχετίζεται με την αναμονή απάντησης και τελικά την απόρριψη του αιτήματος αρωγής του Μακεδονομάχου 2011 από τον ελληνικό στρατό.
Ο στρατωνισμός των ομάδων έγινε στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς με την Εκκλησία μέσω της στήριξής της να αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως πυλώνα του έθνους και η κατάταξη ξεκίνησε την Παρασκευή 6/5 στις 14:00 με ολοκλήρωση το πρωί του Σαββάτου.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω στην γραμμή της εκκίνησης έλαβαν θέση 22 ομάδες αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για την διοργάνωση και δηλώνει περίτρανα ότι υπάρχουν Ελληνες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν όταν η πατρίδα θα τους χρειαστεί. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ ,το ένα κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης του commando march
(μια δοκιμασία χρονομετρημένου ομαδικού τρεξίματος με εξάρτηση και οπλισμό που καλύπτει απόσταση 7 χιλιομέτρων) και οι υπόλοιπες ομάδες κατευθύνθηκαν με λεωφορείο στο πεδίο βολής Πολύγυρου σε απόσταση μιας και πλέον ώρας από την Μεγάλη Παναγιά γεγονός που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του αγώνα.
Ο φετινός Μακεδονομάχος είχε να παρουσιάσει πολλές καινοτομίες τόσο ως προς το διαγωνιστικό μέρος αλλά και ως προς το οργανωτικό, έτσι για πρώτη φορά τα ΣΤΕΚ οργανώθηκαν κατά μήκος μίας διαδρομής και σε Γκρούπ τρίων ή τεσσάρων ΣΤΕΚ συγκεντρωμένα γύρω από ένα σημείο αναφοράς με υπεύθυνο του Γκρούπ έναν διακινητή που κρατούσε τον χρονο αφιξης και αναχώρησης των ομάδων και τις κατεύθυνε σε ΣΤΕΚ που ήταν διαθέσιμο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Τα Γκρούπ των ΣΤΕΚ ήταν τα ακόλουθα.

- Δυτικό Γκρουπ "Πλατανόρεμα"
Ορεινό - Πύργος με Αναρρίχηση ,Αράχνη ,Rappel, Fast Rope.
Μεταφορά τραυματία (ΠΕΝΕΦΥΟ).
Διάσωσης φίλιου προσωπικού (ΝΝΚ Group) με τον John McAleese μια από τις ατραξιόν του αγώνα.- Νότιο Γκρούπ ΣΤΕΚ "Θάλασσα"
Εδώ είχαμε ότι σχετίζεται με το υγρό στοιχείο:
Aμφίβιες επιχειρήσεις
Kολύμβηση μάχης
Νηοψία (ΝΝΚ Group)
- Ανατολικό Γκρούπ ΣΤΕΚ
Aίτηση πυρών πυροβολικού
Σημείο ελέγχου οχημάτων ειρηνευτικής αποστολής
Ρίψη χειροβομβίδας (ΛΕΦΕΔ Αττικής)
Αμεση αντίδραση περιπόλου (ΛΕΦΕΔ Ξάνθης)
- Γκρούπ ΣΤΕΚ πεδίου βολής "Πολύγυρος"
Βολή IPSC 12gauge (ΑCEG - Tactical Solutions)
Βολή 36gauge (ΛΕΦΕΔ Πιερίας)
Α' Βοήθειες Μάχης (ΕΕΕΔ)
Αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων

Η απόσταση μεταξύ των Γκρουπ που έπρεπε να καλυφθεί από τα περίπολα πλησίαζε τα 32 χιλιόμετρα και έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις 08:00 μέχρι τις 22:00.
Ενώ για τις ομάδες που ξεκίνησαν με το commando march η άσκηση εξελισσόταν ομαλά στο πεδίο βολής παρουσιάστηκε μεγάλη καθυστέρηση λόγο της απόστασης αλλά και γιατί όλο το πεδίο χρειάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας από "αθλητές" σκοποβολής. Ετσι αρκετές ομάδες δεν μπορεσαν να περάσουν από όλα τα ΣΤΕΚ κατι που θα είχε αποφευχθεί με τον αρχικό σχεδιασμό της άσκησης (Οι βολές ήταν στην περιοχή του Ανατολικού Γκρουπ) που άλλαξε τελευταία στιγμή λόγω ανωτέρας βίας. Το τέλος του Μακεδονομάχου ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μαζί με τις ομάδες που ολοκλήρωσαν το σύνολο της διαδρομής και πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις.
Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιασμό στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς που με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα φιλοξένησε τον Μακεδονομάχο και στην συνέχεια απονομή και δεξίωση στον πολυχώρο "Πλατανόρεμα".
Για την Ιστορία την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα "MPF-2" το ΣΣΑΕ , την δεύτερη θέση η ομάδα "131" της ΛΕΔ Χαλκιδικής και την τρίτη θέση η ομάδα "Παρις" του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο Μακεδονομάχος 2011 καινοτόμησε κάνοντας άνοιγμα για μια ακόμα φορά σε άλλες λέσχες που μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση της άσκησης έχοντας σαν στόχο να φέρει κοντα να ενώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους εφέδρους και να κάνει τον Μακεδονομάχο μια υπόθεση της ελληνικής εφεδρείας και όχι μόνο μίας λέσχης, καινοτόμησε "φέρνοντας" κοντά μας επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου που μέσα από την ανάληψη ρόλου στην οργάνωση ανεβάζουν τον πήχη της εκπαίδευσης πολύ ψηλά, καινοτόμησε με την προμήθεια εκπαιδευτικών όπλων "εξοπλίζοντας" όλους τους συμμετέχοντες συμβάλλοντας στον ρεαλισμό της εκπαίδευσης τέλος καινοτόμησε βάζοντας τις βάσεις μέσα από την γνώση που αποκτήθηκε για εναν Μακεδονομάχο σε ένα χρόνο από τώρα που πραγματικά θα ειναι διεθνής και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο διοργανώσεις του εξωτερικού, οι συμμετέχοντες μπορούν να το βεβαιώσουν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2011 - 12:29:00 π.μ. EEST  

Μεγάλη άσκηση εφέδρων των ειδικών δυνάμεων « Μακεδονομάχος 2011 », ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΡΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ (το ΓΕΣ, ως γνωστόν, ΜΙΣΕΙ την Εφεδρεία και την έχει ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ...)

Ό,τι γίνεται, γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και συλλόγους, που το ΓΕΣ, τους έχει όλους χεσμένους...

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2011 - 3:44:00 μ.μ. EEST  

Οταν διαβαζω αυτο το ωραιο ρεπορταζ μελανχολω γιατι θα ηθελα να ημουν σε μια χωρα οπως η αμερικη,η αγγλια ,η ακομη η ιταλια...των μακιαβελιδων οχι γερμανος χασαπης δεν θα ηθελα να ημουν που υπαρχει συμπαρασταση απο τον στρατο σε υλικα και μηχανηματα και καλυψη τηλεοπτικη αυτων των γεγονοτων απο τα ανεξαρτητα καναλια ενω εδω πρεπει να ζω με την ρετσινια του φασιστα και την υποστηριξη του κανενα τι κριμα !!!

Πέτρος Ζ 3 Ιουνίου 2011 - 2:18:00 π.μ. EEST  

Μια διόρθωση στον πρώτο σχολιαστή (2 Ιουνίου 2011 12:29:00 π.μ. GMT+03:00)
Ο Μακεδονομάχος είναι άσκηση όλων των εφεδρών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και όχι των "ειδικών δυνάμεων" όπως λανθασμένα έγραψε το defencenet. Ο Μακεδονομάχος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία, σε οποιοδήποτε Όπλο ή σώμα και με οποιονδήποτε βαθμό. Είναι μια καλή ευκαιρία να εκπαιδευτούν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες έφεδροι!

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2011 - 3:47:00 μ.μ. EEST  

Θελω να πω κατι στον φιλο 3:44... μην ζηλευεις καθολου τους ξενους για ολα αυτα που εχουν στην διαθεση τους, γιατι ο ελληνας στα δυσκολα φαινεται, να κανει απο το τιποτα δουλεια, κατι που διαπιστωσα απο πρωτο χερι οταν συμμετειχα σε ασκηση στο εξωτερικο προσφατα. Να ξερεις οτι ακομα και κανενας να μην ειναι μαζι μας, εμεις πρεπει να κανουμε αυτο που πρεπει ως ελληνες εφεδροι, καθε οπλου και κλαδου, να εκπαιδευτουμε.Ετσι και χρειαστει να πολεμησουμε για την πατριδα μας, οσο πατριωτισμο και ανδρεια να δειξουμε, πρεπει να γνωριζουμε τον τροπο που θα πολεμησουμε, γιατι ειμαστε πολυ λιγοι για να παμε ασκοπα. Γιαυτο ενταξου σε ενα εφεδροπολεμικο σωματειο ( και δεν αναφερομαι μονο στην ΛΕΦΕΔ, της οποιας αποτελω μελος) και εκπαιδευσου!Δεν θελω να "πεθανω για την πατριδα μου", θελω να ΝΙΚΗΣΩ για την πατριδα μου. Αν τωρα μας προκυψει το πρωτο, ε, τι να κανουμε, κανεις δεν ζει για παντα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP