Ολοκληρώθηκε η παραλαβή Κornet-Ε απο την Άγκυρα

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ ολοκληρώθηκε η μεταφορά των αντιαρματικών Kornet-E στην Τουρκία. Η συμφωνία για την προμήθεια 80 συστημάτων Kornet-E είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2008 με συνολικό κόστος για τους Τούρκους της τάξης των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών είχαν κρατήσει αρκετούς μήνες λόγω ορισμένων όρων που έθετε η Μόσχα, όπως ρωσική εποπτεία ως προς το που θα χρησιμοποιηθούν οι πύραυλοι (μη-χρησιμοποίηση τους εναντίων των Κούρδων στο Β.Ιράκ) και μερικός έλεγχος επί των αποθεμάτων.

Όπως είναι φυσικό η απόκτηση του συγκεκριμένου -εγνωσμένης επιχ. αξίας- αντιαρματικού από την Άγκυρα αναμένεται να προβληματίσει τους Έλληνες επιτελείς καθώς ο πιθανότερος προορισμός των βαρέων αντιαρματικών είναι η Ανατολική Θράκη. Το Κornet-Ε βρίσκεται σε Ελληνική υπηρεσία από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας, χρησιμοποιώντας ως φορέα οχήματα Μ1114GR .

Τα αντιαρματικά Kornet-E χρησιμοποιούν καθοδήγηση SΑCLOS Laser και έχουν σημαντικό βεληνεκές, αλλά και διατρητικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα το αναφερόμενο μέγιστο βεληνεκές φτάνει τα 5.500 μέτρα (3.500 μέτρα την νύχτα) και η ικανότητα διάτρησης αντιστοιχεί σε 1200mm ομοιογενούς χάλυβα. Άξια αναφοράς είναι η δυνατότητα χρήσης θερμοβαρικής κεφαλής σε εναντίον κτιρίων ή προσωπικού με πολλαπλάσια καταστροφική ικανότητα σε σχέση με ένα συμβατικό βλήμα.

Το Κορνέτ χρησιμοποιήθηκε σε μικρούς αριθμούς από την Χεσμπολάχ κατά την διάρκεια της Ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο και σύμφωνα με δυτικές πηγές ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλινών απωλειών στα τεθωρακισμένα (46-50 άρματα μάχης). Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι 18 εκ των βληθέντων αρμάτων μάχης ήταν του νεώτερου τύπου Merkava Mk 4 (της 401ης ΤΘΤ), 6 εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 - 11:39:00 π.μ. EEST  

κατα τα αλλα οι ρωσοι θα μας βοηθησουν αν γινει πολεμος,δινοντας σε τουρκους κορνετ,οι γερμανοι λεοπαρντ να δω ποτε θα καταλαβει ο ελληνας οτι ειναι τελειος μονος του και δεν θα τον βοηθησει κανενας,ακομα μερικοι περιμενουν τις προφητειες θα περιμενουν πολυ ακομα θα πεθανουν και τα εγγονια τους και ακομα θα περιμενουν μερικοι αλλα αυτα λεγονται για να υπνωτισουν τους ελληνες που ειναι σε βαθια υπνωση και να περιμενουν βοηθεια η οποια δεν θα ερθει ποτε.

strategy 14 Μαΐου 2011 - 11:54:00 π.μ. EEST  

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστοσελίδα των IDF παραμένει εδώ και ένα μήνα αναρτημένο κείμενο για τους Kornet: http://dover.idf.il/IDF/English/News/Tech/2011/04/1301.htm

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 - 4:27:00 μ.μ. EEST  

Τα Ισραηλινά άρματα δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς ίσα ίσα το ρωσικό αντιαρματικό δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ούτε όλο το πλήρωμα του άρματος.

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 - 5:56:00 μ.μ. EEST  

ξέρει κανείς για ποιον λόγο δίνουν στους κληρωτούς ειδικότητα AT-Kornet, αφού ούτε βολή κάνουν, ούτε σοβαρή θεωρητική εκπαίδευση γίνεται.

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2011 - 10:17:00 μ.μ. EEST  

Η απάντηση είναι απλή, οι τύποι είναι αστείοι στο ΓΕΣ,διότι ενώ η θητεία δεν είναι παρά ελάχιστους μήνες σε μονάδες, αυτοί δίνουν ειδικότητες όπως αυτή που ανέφερες καθώς και άλλες όπως ΑΠΜΑ (αρχηγός πληρώματος μέσου άρματος) κτλ

ένας Οπλίτης

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2011 - 10:59:00 π.μ. EEST  

Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP