Συνεργασία Cassidian και ΤΑΙ για το Talarion

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) για την συμμετοχή των γειτόνων στο πρόγραμμα Ταλάριον, υπέγραψαν η Τουρκική αεροπορική βιομηχανία (ΤΑΙ) και η ΕΑDS Deutschland GmbH (εκ μέρους της θυγατρικής Cassidian).

Οι ανακοινώσεις έγιναν παρουσία του διευθυντή της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) Μουράντ Μπαγιάρ και του Γερμανού υφυπουργού Άμυνας Thomas Kossendey στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης IDEF 2011, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ταλάριον είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης ενός ΜΕΑ μακράς ακτίνας δράσης (MALE) νέας γενιάς, το οποίο θα ικανοποιεί της ανάγκες -αρχικά- της Γαλλίας,Γερμανίας και της Ισπανίας σε ρόλους αναγνώρισης και επιτήρησης μακράς ακτίνας δράσης. Ορισμένα απο τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Ταλάριον θα είναι η εξαρχής ‘modular‘ σχεδίασή του καθώς και η πρόβλεψη πλήρους αξιοποίησης του προηγμένου ΜΕΑ σε δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις. Η πρώτη πτήση του πρωτοτύπου αναμένεται να λάβει χώρα το 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP