Έξι C-130E για την Τουρκία

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν τελικά την έγκρισή τους, για την ολοκλήρωση της αγοράς από την Τουρκία έξι μεταγωγικών αεροσκαφών C-130E από την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση των ΗΠΑ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι σημαντική για την Τουρκία, δεδομένου ότι τα προγράμματα μεταφορικών αεροσκαφών που έχει σε εξέλιξη, έχουν παρουσιάσει σημαντικές καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, ακόμα δεν έχουν παραληφθεί τα Α400Μ της Airbus, προς αντικατάσταση των C-160, ενώ ο εγχώριος εκσυγχρονισμός των υπολοίπων C-130 της ΤΗΚ δεν έχει αποδώσει ακόμα καρπούς.

Η συμφωνία για την αγορά τους είχε γίνει πέρυσι, αλλά αναμενόταν η έγκριση του αρχικού κατασκευαστή. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν θέλησαν να αναφερθούν στο κόστος της αγοράς, αλλά σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις στελεχών της βιομηχανίας, το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει λίγο κάτω από 10 εκατομμύρια ανά αεροσκάφος. Η άφιξή τους θα γίνει εντός του έτους.

http://www.defencepoint.gr/news/?p=10028

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP