Ισραηλινή εκπαίδευση για τους Σκοπιανούς χειριστές

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Στην δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης χειριστών ελικοπτέρων για τις ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων θα προχωρήσει η ισραηλινή εταιρία Elbit Systems, σύμφωνα με σημερινές επίσημες ανακοινώσεις.

Οι Ισραηλινοί κέρδισαν το συμβόλαιο για την δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης πιλότων ελικοπτέρων, συνολικού ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ, και θα προχωρήσουν στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πρότασης, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή του κέντρου, η απόκτηση των κατάλληλων αεροπορικών μέσων, η παροχή εξομοιωτών αποστολής και η λειτουργία του κέντρου για μια περίοδο 8 ετών. Το συγκεκριμένο κέντρο θα προετοιμάζει και θα αξιολογεί τους νέους Σκοπιανούς πιλότους ελικοπτέρων ενώ θα παρέχει εκπαίδευση και στο υπάρχον ιπτάμενο προσωπικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP