Παράδοση πρώτου τουρκικού AEW&C στα τέλη του 2012

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) Boeing737 ΜΕSA αναμένεται να παραδοθεί στη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στα τέλη του 2012. Kατά την ενημέρωση προς τους υπευθύνους της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας ΤΑΙ από το στέλεχος της Boeing, Mark Ellis, εκτιμήθηκε ότι το πρόγραμμα Peace Eagle θα ολοκληρωθεί το 2013. Η παράδοση των τουρκικών αεροσκαφών AEW&C πραγματοποιείται με καθυστέρηση 6 ετών λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο λογισμικό και στη κεραία του ραντάρ Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης Πολλαπλού ρόλου (MESA) της Northrop Grumman. Η Boeing σε νεώτερη εκτίμησή της θεωρεί ότι η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει στην άσκηση της προαίρεσης για δύο επιπλέον αεροσκάφη που προέβλεπε η σύμβαση ύψους $1,6 δισ

www.strategyreport.gr


Το ..ιστορικό των προβλημάτων

  1. Παραλαβή 2 Boeing 737 ΜΕSA απο την Αυστραλία,τα προβλήματα παραμένουν
  2. Παραμένουν τα προβλήματα στο B-737/MESA
  3. Σοβαρά προβλήματα με το αυστραλιανό ΑΣΕΠΕ MESA
  4. Δυσεπίλυτα τα προβλήματα του ραντάρ MESA των αυστραλιανών και τουρκικών Boeing 737AEW&C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP