H εξέγερση του Μούτκι

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Eφημερίδα Ταράφ 3-2-2011 (μτφ tourkikanea.gr)

Συγγενείς των αγνοουμένων που διαδήλωσαν στον τόπο όπου βρέθηκαν οι μαζικοί τάφοι, ζήτησαν να ιδρυθεί Επιτροπή Διερεύνησης της Αλήθειας. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος BDP ζήτησε από την κυβέρνηση να ασκήσει το καθήκον της.
Οι αντιπρόεδρος του κόμματος BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Γκιουλτάν Κισανάκ μετέχοντας στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στο Μούτκι του νομού Μπίτλις από Σύλλογο Αλληλεγγύης οικογενειών αγνοουμένων Μεσοποταμίας (MEYADER), μιλώντας από εκεί όπου βρέθηκε ο ομαδικός τάφος των 18 ΠΚΚδων έκαναν έκκληση προς τον Ερντογάν : ¨ Να τα ίχνη της Εργκενέκον, που είναι ο πρωθυπουργός ;¨

Για την διαδήλωση αυτή που ετοιμαζόταν για μέρες, εκατοντάδες οχήματα από τις πόλεις Βαν, Ντιαρμπακίρ, Μους, Μπάτμαν και Σίιρτ είχαν βγει από νωρίς στον δρόμο. Μέλη του κόμματος BDP που βρέθηκαν στο Μπίτλις, αργότερα περπάτησαν προς το σκουπιδότοπο όπου γίνονται οι ανασκαφές για τους ομαδικούς τάφους. Το πλήθος άνοιξε πανό που έγραφαν ¨Να ιδρυθεί Επιτροπή Διερεύνησης της Αλήθειας¨ και ¨Θέλουμε τα κόκαλα των παιδιών μας¨. Τους συνόδευαν οι αντιπρόεδροι του BDP, οι βουλευτές του BDP Σιιρί Σακίκ, Φατμά Κουρτουλάν, Οζντάλ Ουτσέρ και ΝεζίρΚαραμπάς, ο Μπεκίρ Καγιά- δήμαρχος της πόλης Βαν, στελέχη της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αντιπρόεδρος της MEYADER Αλή Οζγκέν, μέλη της Πρωτοβουλίας γυναικών για την ειρήνη και μέλη άλλων συλλόγων

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό Ερντογάν

Μιλώντας εδώ η Γκιουλτάν Κισανάκ είπε : ¨Αν όλα αυτά δεν τα αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, τότε είναι συνένοχος της Εργκενέκον. Εδώ λοιπόν είναι τα ίχνη της Εργκενέκον, Που είναι λοιπόν ο πρωθυπουργός ;¨ Απευθυνόμενος ο Ντεμιρτάς στον Ερντογάν είπε τα εξής : ¨Για όσο διάστημα δεν αποκαλύπτονται οι μαζικοί τάφοι και οι δολοφονίες αγνώστων δραστών, να μην περιμένει κανείς να εμπιστευτούνε οι Κούρδοι το κράτος. Αν αυτοί οι ομαδικοί τάφοι εμφανίζονταν σε άλλη χώρα ολόκληρος ο κόσμος θα ξεσηκωνόταν. Εγώ ρωτάω από εδώ. Γιατί σταμάτησαν οι εκσκαφές ; Γιατί δεν λαμβάνεται δείγμα DNA από όλους τους συγγενείς των αγνοουμένων ; Εάν υπάρχει κάποιο μέρος για θρήνο αυτό είναι εδώ. Εάν τα δάκρυα που χύνονται για τα παιδιά της Παλαιστίνης και για τους ομαδικούς τάφους στη Βοσνία είναι ειλικρινή, τότε ας έρθουν να κλάψουν και εδώ.¨

http://tourkikanea.gr/2011/02/05/mutki-2/

1 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2011 - 5:01:00 μ.μ. EET  

Οι Κούρδοι έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ψάξουν για τους αγνοουμένους τους. Εμεις δεν την έχουμε. Ντροπή και ξεφτύλα!

Το 22, το 64, το 74, κάποιοι πέθαναν χωρίς να μάθουν τι απέγιναν οι δικοί τους άνθρωποι που πολέμησαν με τη στολή του ΕΣ. Βάλτε και πόσοι Πόντιοι 'εξαφανίστηκαν' τις δεκαετίες 80-90 από την JITEM και το αίμα γίνεται ποτάμι.


Ένας Υπουργός ή Αρχηγός με φιλότιμο δεν υπάρχει;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP