Μοντέλο Αργεντινής

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Το αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο το οποίο εφαρμόσθηκε στην Αργεντινή την περίοδο 1989-1999 από τον Κάρλος Μένεμ, οδηγώντας το λαό σε πρωτοφανή εξαθλίωση και μαζική εξέγερση και τη χώρα σε χρεοκοπία, στις αρχές του 2002, αποδέχθηκε να μεταφέρει στην Ελλάδα του μνημονίου η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ερήμην του ελληνικού λαού, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος της, κατ΄όνομα μόνο σοσιαλιστικής, κυβέρνησης αποδέχθηκε ασμένως την εντολή της περιώνυμης τρόϊκας να επιβάλει την ιδιωτικοποίηση σχεδόν όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, την πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες και άλλες, εισηγμένες ή μη στο Χρηματιστήριο, εταιρείες, την εκποίηση μεγάλων εκτάσεων κρατικής ακίνητης περιουσίας και την παραχώρηση δικαιωμάτων του Δημοσίου σε άϋλα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται, στην ουσία, για πραγματικό ξεπούλημα, χωρίς σχέδιο αξιοποίησης, της δημόσιας περιουσίας, που εκχωρείται σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων ισχυρών ανεπτυγμένων κρατών, αλλά και σε εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα, μέσα από ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα που προβλέπεται να ολοκληρωθεί την πενταετία 2011 – 2015 και έχει ως στόχο να εξασφαλιστούν έσοδα συνολικού ύψους 50 δις. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, κυβέρνηση και τρόϊκα ομολογούν ότι απέτυχαν να δώσουν πνοή στην οικονομία, την οποία έχουν βυθίσει σε ύφεση, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και καταφεύγουν στη λύση της εκποίησης προκειμένου να μειώσουν το δημόσιο χρέος. Πράγμα, το οποίο δεν πέτυχαν με τα σκληρά, ακραία μέτρα που έχουν «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οσοι σπεύσουν να θεωρήσουν, όμως, ότι με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθούν τουλάχιστον νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, απλώς αυταπατώνται. Όπως αποκαλύπτεται από το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόϊκα, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ύψους 25 δις.ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται περικοπές επικουρικών συντάξεων, αλλά και περαιτέρω μειώσεις μισθών, τόσο στο Δημόσιο με το νέο μισθολόγιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Το αργεντίνικο μοντέλο που υιοθετεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, καθ΄ υπαγόρευση της τρόϊκας, είναι σίγουρο ότι οδηγεί σε σκληρές επιλογές, που περιλαμβάνουν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και μείωση του κοινωνικού κράτους, με αβέβαια, όμως, αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=18821&catid=7

2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2011 - 2:57:00 μ.μ. EET  

Με εκκρεμή την μήνυση για έσχατη προδοσία εις βάρος των πολιτικών της Ελλάδος, (που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο και έγινε δεκτή από τον κ. εισαγγελέα), ουδείς νομιμοποιείται ή και εξουσιοδοτείται, να συνάπτει συνθήκες, η και συμφωνίες, ή και συνομολογήσεις ή και οτιδήποτε άλλο το οποίο αντιβαίνει στο συμφέρον και την εςλευθερία του Ελληνικού Λαού. Ο κ. εισαγγελεύς πρέπει να επέμβει πάραυτα και τάχιστα, για να σταματήσει το ξεπούλημα. τι και να κάνουν οι κατηγορούμενοι πολιτικοί (μεταξύ αυτών και ο Π"κωνσταντίνου) είναι άκυρο και προδοτικό. Η Ελληνική δικαιοσύνη έχει τον λόγον.

Αρματιστής 14 Φεβρουαρίου 2011 - 6:38:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει μια αποικιακή δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Αυτή ανατρέπεται μόνο με τη καθολική και πατριωτική αντίσταση των ελεύθερων Ελλήνων πολιτών, ή όσων νοιώθουν ακόμη ελεύθεροι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP