Δεύτερη έκρηξη συγκλονίζει την Άγκυρα

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της Άγκυρας μετά και την δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στις 20: 00 το βράδυ στην βιομηχανική ζώνη της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο πρώτος απολογισμός από τη δεύτερη έκρηξη είναι 5 νεκροί που προστίθενται στους επτά νεκρούς της έκρηξης που συγκλόνισε την Άγκυρα το πρωί της Πέμπτης. Κυβερνητικοί κύκλοι καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί που πρόσκειται στην κυβέρνηση Ερντογάν μιλούν ήδη για ενδεχόμενο προβοκάτσιας και συνδέουν τις εκρήξεις με τις πολύ πρόσφατες θέσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο της Άγκυρας με αφορμή νόμο για τα εργασιακά που έφερε η κυβέρνηση Ερντογάν στη Βουλή.

Εντωμεταξύ Κουρδικές οργανώσεις σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν για το αιγυπτιακό ζήτημα δήλωναν το βράδυ της Τετάρτης « αυτά τα περί δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών ας έρθει να τα πει σε εμάς τους Κούρδους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας».

www.zougla.gr


Σημ Εν Κρυπτώ : Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις
11 το πρωί σε τετραόροφο κτίριο όπου στεγαζόταν εργοστάσιο κατασκευής γεννητριών στη βιομηχανική ζώνη της Άγκυρας, με απολογισμό επτά νεκρούς και 40 έως 50 τραυματίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP