Για την Κύπρο

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Του Αχμέτ Αλτάν, Eφ. Ταράφ 6-2-2011 (μτφ tourkikanea.gr)

Στον τουρκικό τύπο δεν γράφτηκε και πολύ αλλά στην Κύπρο άρχισε ένα σημαντικό λαϊκό κίνημα.

Είκοσι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, κατά τις εκτιμήσεις κάποιων περισσότεροι, έκαναν μια μεγάλη διαμαρτυρία ζητώντας να αποτραβηχτεί η Τουρκία από το νησί. Αν αναλογιστείτε πως ο πληθυσμός του Τουρκοκυπριακού τομέα είναι 150.000, μπορείτε να αντιληφθείτε καλύτερα τη σημασία που έχει ένα πλήθος είκοσι χιλιάδων ατόμων.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έδωσε μια περίεργη απάντηση στους διαδηλωτές.

Είπε κάτι σαν ¨Εμείς σας δίνουμε λεφτά, και από πάνω μας βγαίνετε ενάντιοι και μας λέτε ¨φύγετε¨, αχάριστοι¨.

Πιθανότατα τα λόγια αυτά θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στην Κύπρο. Η λογική του ¨Αυτός που δίνει τα λεφτά, κάνει ότι θέλει¨ δεν είναι μια λογική που θα ενθουσιάσει τις μάζες.

Δεν λύνουμε προβλήματα όταν λέμε σε άλλους λόγια , που αν τα έλεγαν σε εμάς κάποιοι θα τους κριτικάραμε σκληρά. Θα διευκόλυνε τον πρωθυπουργό στην αναζήτηση λύσεων να σκεφτεί αυτοί οι άνθρωποι που τους είπε ¨Δίνουμε λεφτά, σωπάστε¨, γιατί δεν θέλουν την Τουρκία, παρά το ότι ¨παίρνουν λεφτά¨.

Όμως ακόμα από την εποχή των Οθωμανών οι Τούρκοι αξιωματούχοι, βρίσκουν πάντα τα αιτήματα των μαζών, αχάριστα και αλαζονικά.

Ερωτήματα του τύπου ¨Τι θέλουνε, γιατί το θέλουνε, που κάναμε λάθος ; ¨ δεν περνάνε καν από το μυαλό των διοικούντων.

Μάλιστα σα να πιστεύουμε πως καθώς αυτοθαυμαζόμαστε ως ¨υπερήφανοι¨ Τούρκοι, έχουμε και το δικαίωμα να προσβάλουμε την ¨περηφάνια¨ άλλων, λες και άλλος πλην ημών δεν μπορεί να είναι υπερήφανος.

Προφανώς κάποιος που έχει τραβήξει πολλά, που μπήκε φυλακή και που μπήκε στην πολιτική με την πίστη πως ¨υπάρχουν και άλλα πράματα πιο σημαντικά από τα χρήματα¨, δεν θα έπρεπε να είχε δώσει ως πρώτη απάντηση σε αυτούς που δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτόν, το ¨σας δίνουμε λεφτά¨.

Αυτό που λέει ο τέως ΥΠΕΞ Μουμτάζ Σοισάλ ακόμη πιο άσχημο.

Εκείνος λέει πως ¨Η Κύπρος είναι της Τουρκίας¨.

Γιατί η Κύπρος δεν είναι των Κυπρίων και είναι της Τουρκίας ;

Γιατί έστειλε στρατό στην Κύπρο η Τουρκία ;

Για να σώσει τους Τουρκοκύπριους.

Τουλάχιστον έτσι είπαμε σε όλο τον κόσμο.

Και σήμερα που αυτοί που ¨σώσαμε¨ μας λένε ¨φύγετε¨, εμείς τους λέμε πως ¨εδώ πέρα το μέρος δεν ανήκει σε εσάς, αλλά σε μας¨.

Όλος ο κόσμος θεωρεί τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο ως ¨κατοχική δύναμη¨ και μέχρι σήμερα δεν είδαμε ανακοίνωση που να δικαιώνει.

Δηλαδή η Τουρκία δεν πήγε για να σώσει τους ομογενείς της στην Κύπρο, αλλά για να πάρει ένα νησί που ανήκε σε άλλους.

Άλλωστε αυτό ήταν που για χρόνια έλεγε ο κόσμος για τον στρατό που διατηρεί η Τουρκία στην Κύπρο.

Για αυτό όλες οι αποφάσεις που έβγαλαν τα Ηνωμένα Έθνη ήταν ενάντια στην Τουρκία, και για αυτό κανείς δεν αναγνώρισε την KKTC.

Ο τέως ΥΠΕΞ μας έτσι με τον τρόπο του απέδειξε πως όλος ο κόσμος είχε δίκιο.

Εντέλει στο νησί που πήρε η Τουρκία προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση αυτών που ¨έσωσε¨.

Οι απαντήσεις των Ερντογάν και Σοισάλ αποκαλύπτουν το πώς αντιμετωπίζει η Τουρκία τους Τουρκοκύπριους, το πώς τους ταπεινώνει και το γιατί οι άνθρωποι εκείνοι δεν θέλουνε την Τουρκία.

Ποιος επιθυμεί να ζει υπό την κυριαρχία της νοοτροπίας πως ¨είναι κάποιος που μπορεί να αγοραστεί¨ , και ποιός πιστεύει στην ειλικρίνεια αυτών που ¨ήρθαν δήθεν για να τον σώσουν¨ και κατέλαβαν το νησί ;

Ο τουρκικός τομέας της Κύπρου, μεταβλήθηκε σε κέντρο των παραστρατιωτικών και του εμπορίου ναρκωτικών.

Ο Ντενκτάς μοίρασε όπως γούσταρε τις περιουσίες των Ρωμιών, στην γυναίκα του και στους φίλους του.

Η παραγωγή σταμάτησε.

Η Βόρεια Κύπρος απομονώθηκε από τον κόσμο.

Όλος ο κόσμος ζητούσε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη ν Κύπρο, και τώρα το ζητάει μεγάλη μερίδα Τουρκοκυπρίων.

Οι Τουρκοκύπριοι ζητώντας μας να αποσύρουμε τα, ανακουφίζει και την Τουρκία μέσα στην παγκόσμια αρένα.

Για ποιο λόγο τη στιγμή που δεν μας θέλουν καν οι ομοεθνείς μας εκεί, διατηρούμε με μεγάλες δαπάνες χιλιάδες στρατού εκεί, χαλώντας τις σχέσεις μας με τον κόσμο και την Ε.Ε, ;

Παλιά λέγαμε πως ¨Πληρώνουμε αυτό το τίμημα για τους ομογενείς μας¨.

Τώρα που οι ομογενείς μας δεν μας θέλουνε τι θα πούμε ;

Μήπως θα πούμε πως ¨βγήκαμε εκεί για να τα καταλάβουμε¨ όπως είπε ο Σοϊσάλ ;

Αν επιμένουμε να μένουμε εκεί, τότε οι Τουρκοκύπριοι θα κάνουν αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο κόσμος και θα βγάλουν από εκεί την Τουρκία.

Αν η Τουρκία δεν αντιληφθεί πως η περιοχή μπήκε στην εποχή των ¨λαϊκών εξεγέρσεων¨, θα το μάθει με πικρό και ξεφτιλισμένο τρόπο όπως ¨κάποιοι¨ άλλοι.

Είναι ανάγκη αυτό πιστεύετε ;

http://tourkikanea.gr

6 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 7 Φεβρουαρίου 2011 - 12:58:00 μ.μ. EET  

Παιδες,μην βιαζεστε να χαρειτε.Με την γνωστη μας εθνικη αναπηρια,ιδιως στην ελευθερη ζωνη της Κυπριακης Δημοκρατιας,ακομη και αυτο θα μπορουσε,καταλληλως αξιοποιουμενο απο τους αετονυχηδες της ΝΤΠ,να καταληξει μπουμερανγκ για τον Ελληνισμο της Μεγαλονησου,και βεβαιως και της Μητροπολιτικης Ελλαδος.Υποψιαστειτε,μην χαλαρωνετε.

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2011 - 4:44:00 μ.μ. EET  

είναι πολύ ενδιαφέρον ότι τέτοιες φωνές ακούγονται πλέον εντός Τουρκίας. Επίσης, οι κινήσεις των Τουρκοκυπρίων θα πρέπει να εξετάζονται και να παρακολουθούνται. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν από καιρό καταλάβει ότι δεν ήταν υπέρ τους τα τετελεσμένα που προέκυψαν από την τούρκικη εισβολή.

Πάντως η μετάφραση δεν ήταν πολύ καλή.

ΠΚΠ

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2011 - 6:08:00 μ.μ. EET  

http://www.hellenicdefence.gr/eidiseis/e2011/110202a.html

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2011 - 6:35:00 μ.μ. EET  

εχει κανεις σκευθει το ενδεχωμενο να ειναι ενα τερτιπι να απαγκιστροθει η τουρκια απο κυπρο..και στη συνεχια να κυριξουν ανεξαρτησια?!

θα πουνε οι τουρκοι φευγουμε παιδια αλλα τη θα γηνει με την ασφαληα των τουρκοκυπρηων?...και θα πεταχτουν οι αηκλοι...τουσ εγκιουμαστε εμεις..αλα κοσοβο η κουζινα...

ασ σοβαρευτουμεεεεεεε

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2011 - 10:14:00 μ.μ. EET  

φίλε 6:35:00μ.μ δε θέλω να σε προσβάλω αλλά νομίζω πως γράφεις σαν κάποιος που ξέρει να μιλάει καλά αλλά δεν ξέρει την Ελληνική αλφάβητο. Θα σε πείραζε να πεις από που είσαι? "οι αηκλοι" είναι οι Αγγλοι?

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2011 - 10:29:00 μ.μ. EET  

...κάτι μου λέει πώς ένα νέο σχέδιο τύπου "Βαριοπούλα" έχει μπεί σ'εφαρμογή. Όπως & το 1955, έτσι & τωρα - για διαφορετικό λόγο - κάποιοι χρησιμοποιούν την Κύπρο ως Δουρειο Ίππο. Στα κατεχόμενα κυριαρχεί ο στρατός. Οι αντιδράσεις έχουν άμεσο αποδέκτη τον Ερντογάν. Σκεφτείτε. Ο στρατός πιθανόν να χρησιμοποιεί τους Τουρκοκυπρίους για να εξωθήσει σε μια λαϊκή δυσαρέσκεια ολόκληρου τον τουρκικό λαό κατά του ΑΚΡ. Κι αυτό ίσως να είναι η αρχή. Ίσως σειρά να πάρουν κάποιες προβοκάτσιες στο εσωτερικό & ίσως ένα θερμό επεισόδιο με "κάποια" αδύναμη γειτονική χώρα...είδομεν...πάντως ας κοιτάμε δεξιά αριστερά, πάνω κάτω...μην μας έρθει τίποτα "απρόοπτο"...είναι γνωστή η τακτική των "μπουνταλάδων" να δουλεύουν πολύ καλά κάθε σενάριο που έχουν στο μυαλό τους. Κι άλλωστε είναι διττός ο ρόλος του όλου σκηνικού...αποκοιμίζει τον αδύναμο γείτονα, αφού αυτός στη τελική πέρνει την εικόνα πώς "αυτοί τρώγονται μεταξύ τους"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP