Yπουργείο Εξω(φρε)νικών

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

• Τι συμβαίνει στη Θράκη; Βλέπουμε τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές να αναπτύσσουν όλο και πιο έντονη δραστηριότητα, προωθώντας ατζέντα που ακούμε συχνά πυκνά από τον κ. Ερντογάν. Οι κ. Μάντατζη και Χατζηοσμάν επιμένουν λοιπόν για την εκλογή του μουφτή και το ερώτημα που δεν τους έχει θέσει κανείς είναι πώς εννοούν το να εκλέγεται κάποιος όχι μόνο ως θρησκευτικός λειτουργός της μειονότητας, αλλά ως διαχειριστής περιουσίας των βακουφίων (στα οποία όμως έχουν λόγο και έλληνες μουσουλμάνοι που δεν είναι θρησκευόμενοι ή δεν θέλουν να ψηφίζουν τον μουφτή);

• Και το πιο σημαντικό: Είναι λειτουργοί που μισθοδοτούνται από το κράτος και έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες. Εκτός εάν οι δύο βουλευτές ζητούν παράλληλα με την εκλογή να υπάρξει και κατάργηση όλων αυτών των αρμοδιοτήτων…

• Παραδόξως, πάντως, το τελευταίο διάστημα οι βουλευτές έχουν συμμαχήσει με τον Α. Ντεντέ και ξιφουλκούσαν προσφάτως εναντίον της πρωτοεμφανιζόμενης «Πλατφόρμας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τούρκων της Δ. Θράκης». Η συγκεκριμένη «πλατφόρμα» συνδέεται με την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» που παραμένει συνδεδεμένη με το παραδοσιακό βαθύ κράτος της Τουρκίας και υποστηρίζει ουσιαστικά τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ώστε να καταστεί εθνικοθρησκευτικός ηγέτης στη Θράκη.

• Με την παρέμβασή του ο κ. Κυπριανού στέλνει και ένα ακόμη μήνυμα, καθώς στον Λίβανο όλοι κατανοούν ότι ευθύνονται και οι ίδιοι που δεν επικύρωσαν εδώ και τρία χρόνια τη συμφωνία με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τώρα βεβαίως η Κύπρος προχωρά μπροστά με τη συμφωνία με το Ισραήλ.

• Είδαμε και την έγκριση της δαπάνης για την ασφάλεια της πρεσβείας μας στη Βαγδάτη, που φθάνει τα 11.225 ευρώ.

• Επειδή δεν είχαμε αντιληφθεί το ακριβές αντικείμενο της κόντρας του νυν πρέσβη με τους πρώην, μη μας πουν ότι ο καυγάς έγινε για ένα τέτοιο ποσό!

• Για το καλό της μειονότητας στην Αλβανία, ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της θα αποφύγει να εμπλακεί στην αντιπαράθεση Μπερίσα - Ράμα, αν και το ΚΕΑΔ στις τελευταίες εκλογές είχε κατέλθει σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ. Ράμα. Η παρούσα κρίση ίσως είναι μια ακόμη απόδειξη για το πόσο πιο σοφή θα ήταν η αυτόνομη παρουσία του ΚΕΑΔ στις αλβανικές εκλογές από την πρόσδεσή του στα μεγάλα αλβανικά κόμματα.

• Αν μη τι άλλο, η Κύπρος συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα διπλωματίας. Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού έσπευσε στον Λίβανο και εμφανίσθηκε ως ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που μπορεί να έχει διαύλους επικοινωνίας με τη Βηρυτό και να μεταφέρει αξιόπιστα στις Βρυξέλλες εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή και πώς μπορεί να ξεπερασθεί η κυβερνητική κρίση.

• Είναι καταπληκτική η στήριξη που προσφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση η Αθήνα και ο Δ. Δρούτσας, στη δύσκολη αυτή φάση για το Κυπριακό: Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε συνέντευξη στο κομματικό έντυπο του ΑΚΕΛ, τη «Χαραυγή»...

www.paron.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2011 - 1:54:00 μ.μ. EET  

Τι καθόμαστε και συζητάμε πλέον, η Θράκη έχει δοθεί.

Απλώς ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τα νταβατζοκάναλα πρώτα και μετά από την κυβέρνηση.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2011 - 2:34:00 μ.μ. EET  

Όλοι εσείς που δογματίζετε πως η Θράκη έχει δοθεί, εμάς τους Έλληνες μας ρωτήσατε; ή ακούτε ΜΟΝΟ τη φωνή των μουσουλμάνων της περιοχής; λες και μόνο αυτοί ζουν εδώ πάνω. Πρώτα απ' όλα ας μην επικρατεί ηττοπάθεια και δεύτερον οι της παληάς Ελλάδας, ας πάψουν να ονοματίζουν τους μεν μακεδόνες βούλγαρους, τους θρακιώτες τούρκους, τους ηπειρώτες και βορειοηπειρώτες αλβανούς.

Κι άν κάποιοι σχεδιάζουν αλλιώς, δεν σημαίνει και πως θα γίνει. Η ορθή δράση και ορθόδοξη προσευχή είναι η εκείνη η φωτιά που απομακρύνει τους νοητούς λύκους. Ας την διατηρήσουμε... γιατί ''άλλα'' σχέδια έχει ο καλός Θεός.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2011 - 11:18:00 μ.μ. EET  

Μόνο ο ΘΕΟΣ θα μας σώσει τελικά!!! (ο παραπάνω φίλος κάτι ξέρει)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP