Νταβούτογλου: «Αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας»

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Νταβούτογλου για την συνάντηση στο Ερζερούμ και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου (στην συνάντηση των Τούρκων Πρέσβεων στο Ερζερούμ) αποδεικνύει σε πόσο σωστό δρόμο βρίσκονται οι σχέσεις μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη ολοκλήρωση της 3ης ετησίας συνάντησης στην οποία είχε προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Έτσι θα ξεπεράσουμε ψυχολογικά εμπόδια», είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει την θέληση να οδηγήσει τις σχέσεις της με γειτονικές χώρες στο υψηλότατο επίπεδο. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για «εισβολή» και «κατοχή» στην Κύπρο και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός χθες στο Ερζερούμ «είναι η γνωστή άποψη της Ελλάδας» . «Οι δικές μας απόψεις μας στα θέματα αυτά είναι γνωστές, και ο πρωθυπουργός μας τις έθεσε με σαφήνεια» . «Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία θέση στην άλλη πλευρά, και κυρίως στην Τουρκία. Είναι αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ωστόσο ότι « τα μηνύματα του κ.Παπανδρέου σε γενικές γραμμές αποτελούσαν μηνύματα φιλίας και συνεργασίας» .

Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε για την ανάγκη μιας «άλλης γλώσσας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Για την ανάπτυξη μίας νέας πολιτικής γλώσσας θα πρέπει να εκφράζονται ανοιχτά οι αμοιβαίες θέσεις. Αυτό θα γίνεται στο εξής», είπε ο Τούρκος υπουργός .

«Θα συμβαδίσουμε ανακαλύπτοντας μαζί αυτή τη νέα πολιτική γλώσσα και θα συμβιώσουμε σε αυτή τη γεωγραφία, θα ακούσουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου αλλά και θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε σεβόμενοι τα αμοιβαία συμφέροντα και τις αρχές μας, με μία κοινή προσπάθεια», κατέληξε ο κ Νταβούτογλου .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (08/11/2011)

1 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2011 - 3:38:00 μ.μ. EET  

Kαι τότε γιατί συναντιέστε βρε παιδιά αν όχι για να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP