Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Πειραιώτη ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο που έπεσε υπέρ της πατρίδος στα Ιμια, θα τελέσει αύριο ο δήμος Πειραιά. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί Κυριακής 30/01/2011, στον αδριάντα του πεσόντα ήρωα, επι της πλατείας Τερψιθέας.

15 χρόνια μετά απο την τραγική νύχτα των Ιμίων (και των επαίσχυντων γεγονότων που ακολούθησαν), όσοι δεν λησμόνησαν τον γενναίο Μανιάτη Αντιπλοίαρχο καλούνται να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2011 - 5:10:00 μ.μ. EET  

Τιμή και δόξα στους ήρωες της πατρίδας μας. Και στο Βλαχάκο και το Γιαλοψό και τον Καραθανάση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP