Θράσος δίχως όρια

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Είναι γνωστό ότι προ ολίγων εβδομάδων οι προξενοφυλλάδες «Γκιουντέμ» της Κομοτηνής και «Μιλλέτ» της Ξάνθης είχαν καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια με μεγάλα πρόστιμα για τις απίστευτες αθλιότητες που είχαν γράψει κάποτε για τη Χαρά Νικοπούλου (θυμίζουμε: για την περσινή γελοία ιστορία με τις δήθεν ζωγραφιές του…Αλλάχ). Δείτε λοιπόν τώρα (σε μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com) πώς αντέδρασε πριν από λίγες ημέρες στην απόφαση αυτή η αυτοφερόμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», η οποία με περίσσιο θράσος δεν επιμένει μόνο στην ανακύκλωση ψεμμάτων και συκοφαντιών για τη Χαρά, αλλά επιχειρεί να παρέμβει και στα της ελληνικής Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ευθέως ότι προσπαθεί να φιμώσει τον μειονοτικό Τύπο. Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι λοιπόν. Και φυσικά η ίδια τακτική θα κλιμακώνεται επί παντός του επιστητού (και μαζί θα κλιμακώνεται και το απύθμενο θράσος τους), όσο όλη αυτή η μάζωξη από πεμπτοφαλαγγίτικες τουρκοπρακτοράντζες θα συνεχίζει να δρα ανενόχλητη. Τουλάχιστον η Δικαιοσύνη στέκεται ακόμη κουτσά-στραβά στο ύψος της. Θα θέλαμε να ευχηθούμε κάτι ανάλογο κάποια στιγμή και για την πολιτική εξουσία, αλλά δυστυχώς μεγάλα παιδιά είμαστε πια και δεν τρέφουμε πλέον αυταπάτες…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μάθαμε από τον τύπο πως οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ τιμωρήθηκαν με πολύ μεγάλα ποσά αποζημίωσης, μετά από αγωγή που είχε υποβάλλει η υπηρετούσα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, δασκάλα Χαρίκλεια Νικοπούλου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αξιολογεί αυτά τα υπερβολικά ποσά σε βάρος του μειονοτικού τύπου που προσπαθεί να επιτελέσει το λειτούργημα της ενημέρωσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ως δυσανάλογα και άδικα.

Αυτές οι πολύ υψηλές ποινές που επιβλήθηκαν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες που εκδίδονται με περιορισμένα μέσα, υποθηκεύουν την ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα να σχολιάζουν διάφορα περιστατικά. Οι εν λόγω ποινές, πιστεύουμε πως αντί για αποζημίωση του ατόμου που ισχυρίζεται πως αδικήθηκε, περισσότερο κινούνται στην κατεύθυνση της φίμωσης των μειονοτικών εφημερίδων.

Επιθυμούμε να τονίσουμε πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αντιληφθούνε πως οι μειονοτικές εφημερίδες λαμβάνοντας υπόψιν τον θόρυβο που είχε ακουστεί από τα προβλήματα που υπήρξαν τον καιρό που υπηρετούσε στο χωριό, το γεγονός ότι είχε γίνει μέχρι και αποχή από τα μαθήματα για να μετατεθεί, τους ισχυρισμούς πως είχε συνεχείς τριβές με τους γονείς, και ακόμα και το ότι είχε δικαστήρια με κάποιους χωρικούς, υπό κάποια έννοια μετέφεραν το αίσθημα του κόσμου.

Ως Συμβουλευτική Επιτροπή ελπίζουμε πως αυτές οι υψηλές ποινές αποζημίωσης που επιβλήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις στις μειονοτικές εφημερίδες, θα βελτιωθούνε στην περαιτέρω νομική διαδικασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Πηγή : http://proxeneio-stop.org

4 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2011 - 7:09:00 μ.μ. EET  

Και ο Βαλιανατος στο Κοντρα ειχε εκπομπη προχτες

ΑΧΕΡΩΝ 19 Ιανουαρίου 2011 - 11:07:00 μ.μ. EET  

Αναμενομενη η εξελιξη.Και δεν θα επρεπε να αιφνιδιασει κανεναν.Οι τουρκοπρακτοραντζες δεν πτοουνται απο μια-δυο αναποδιες,οταν βασιμως ελπιζουν οτι ο γνωστος,θηριωδης μηχανισμος της πεμπτης φαλαγγας θα επεμβει ποικιλοτροπως για να αποκαταστησει το ''δικαιο''.Οπως και να το δουμε,οταν εχεις συνηθισει να σου κανουν τουμπες ολοκληρες κυβερνησεις,δυσκολα προσαρμοζεσαι σε οτιδηποτε λιγωτερο.Θα πρεπει η δικαιωση της Χ.Νικοπουλου να αποτελεσει αφετηρια μιας νεας πορειας,και να μην μεινει ενα ξεκομμενο επεισοδιο του μεγαλου παιχνιδιου που παιζεται μπροστα στα αδιαφορα ματια μιας παραιτημενης Ελλαδας.

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2011 - 12:11:00 π.μ. EET  

Ήθελα να ΄ξερα εμείς πόσες συμβουλευτικές επιτροπές της Ελληνικής μειονότητας ιδρύσαμε στην Πόλη??? ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!

Ανώνυμος 20 Ιανουαρίου 2011 - 12:23:00 μ.μ. EET  

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΩΡΑ ΚΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP