Παρουσίαση του πρωτοτύπου της αμφίβιας επιθετικής γέφυρας "Samur"

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις της FNSS το πρωτότυπο της νέας αμφίβιας επιθετικής γέφυρας "Samur".

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές "αναπτύχθηκε εξ'ολοκλήρου με εγχώρια μέσα, η σχεδίαση του οχήματος διήρκησε περίπου 3,5 χρόνια και για το πρόγραμμα εργάστηκαν συνολικά 150 Τούρκοι μηχανικοί." Η αλήθεια βέβαια είναι λίγο διαφορετική καθώς το "Samur" βασίζεται στο σχέδιο της γερμανικής αμφίβιας γέφυρας Μ3, με την μόνη διαφορά ότι το τουρκικό όχημα χρησιμοποιεί το σασί του τεθωρακισμένου Pars (8x8) εν αντιθέσει με την Μ3 (4x4). Η γέφυρα δύναται να υποστηρίξει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μεγίστου βάρους ~70 τόνων.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να θέσουν σε υπηρεσία συνολικά 52 απο τα οχήματα της FNSS (κόστος 130 εκ$), με προφανή στόχο να προσφέρουν δυνατότητα ταχείας ζεύξης αμφίβιου κωλύματος στους τουρκικούς μηχανοκίνητους σχηματισμούς στο μέτωπο του ποταμού Έβρου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 - 12:28:00 π.μ. EET  

Και εμείς πως απαντάμε εξοπλιστικά ; Yποθέτω ναρκοθετούμε όλη την περιοχή του Εβρου με εξυπνες νάρκες...

ΑΧΕΡΩΝ 14 Δεκεμβρίου 2010 - 1:05:00 π.μ. EET  

Να σημειωθει οτι αυτου του ειδους οι γεφυρες(Μ-3,samur)αποδιδουν καλυτερα σε βαθη ανω των τριων μετρων,δηλαδη βαθη που συνηθως ο Εβρος στο μεγαλυτερο μηκος του τα παρουσιαζει τον χειμωνα,απο οτι ξερω.Αυτο,κατι λεει,νομιζω.

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 - 10:36:00 π.μ. EET  

Γέφυρες...φιλίας

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2010 - 5:06:00 μ.μ. EET  

και στημένες στον Εβρο να τις δουν, τη στρατηγική τους ψυχραιμία οι δικοί μας δε τη χάνουν. Θα βγάλουν και βιβλίο για τη απόλυτη μέθοδο άσκησης αυτοκυριαρχίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP