Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team)

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2010, συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της ΠΑ: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» καθώς και του μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II.

Αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει την ανύψωση του ηθικού του προσωπικού όχι μόνο της ΠΑ αλλά των ΕΔ γενικότερα. Επιπλέον στόχος είναι η διάδοση και καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία μέσω της προβολής του έργου της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 28 ημερών, ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου 2010 και ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Σούδας.

Η ομάδα εκπαιδεύτηκε από εκπαιδευτές της «Viper West F-16 Demo Team», που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill της πολιτείας Utah και είναι μία από τις ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Για το κομμάτι των αεροπορικών επιδείξεων επιλέγησαν δύο Ιπτάμενοι Αξιωματικοί, ένας από την 340 Μ και ένας από την 343 Μ.


Εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος διαδραματίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της F-16 Demo Team. Ο λόγος για τον Αξιωματικό Παρατηρητή Ασφαλείας Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος με για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ επεμβαίνει και δίνει οδηγίες για διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά. Για την κατανόηση του προγράμματος επίδειξης και των ελιγμών που εκτελούνται υπάρχει ένας Αξιωματικός Αφηγητής ο οποίος περιγράφει και εξηγεί στο κοινό τα ακροβατικά που εκτελούνται. Αυτός πλαισιώνεται από τον Υπεύθυνο βιντεοσκόπησης ο οποίος καταγράφει με κάμερα την αεροπορική επίδειξη.


Την ομάδα συμπληρώνουν τρεις Τεχνικοί, οι οποίοι εκτός από την προετοιμασία των αεροσκαφών επίδειξης για πτήση εκτελούν σε συγχρονισμό και σε συνεννόηση με τον Ιπτάμενο, τους ελέγχους, τις διαδικασίες και τα σήματα προσφέροντας ένα πολύ όμορφο θέαμα στο κοινό που παρακολουθεί την επίδειξη.

Το χαρακτηριστικό κλήσης που χρησιμοποιείται από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 είναι «Ζεύς».

Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

http://www.haf.gr/el/f-16%20demoteam/default.asp


Φωτογραφίες του Αντώνη Τσαγκαράτου και του Γιώργου Ψαρρά από το τρέχον τεύχος του HAFy

3 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2010 - 8:07:00 μ.μ. EET  

http://www.haf.gr/el/f-16%20demoteam/default.asp

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 - 12:59:00 π.μ. EET  

MALAKIES ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΓΚΛΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΥΤΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΟΡΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ >>>>> ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΡΟΖΙΝΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΔΥΞΗ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2010 - 2:53:00 π.μ. EET  

Φίλε ο Καμπέρος ο Κοκκας ο Τσαμουσόπουλος και τόσοι άλλοι δεν είναι μακάκες! Για σένα δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP